Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Τα «υπνωτισμένα» παπάκια

Πέντε παπάκια στο pet shop και ένα παιδί που παίζει με το γιογιό του είναι οι πρωταγωνιστές του βίντεο που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο. Τα παπάκια ακολουθούν τη πορεία του γιογιό προσφέροντας απλόχερα το γέλιο στους παρευρισκόμενους 

Ένα μικρής διάρκειας βίντεο με πέντε αξιολάτρευτα παπάκια έχει τραβήξει τα βλέμματα στο διαδίκτυο και εκατοντάδες το έχουν μοιραστεί με τους φίλους τους.
Δεν υπάρχουν και αρκετές πληροφορίες για το βίντεο αλλά φαίνεται πως έχει τραβηχτεί σε pet shop ενώ ένα μικρό παιδί παίζει με το γνωστό παιχνίδι γιογιό.
Τα παπάκια δεν μπορούν να πάρουν τα μάτια από το γιογιό και κάθε φορά που το παιδί αλλάζει κατεύθυνση στο παιχνίδι τα παπάκια το ακολουθούν σαν υπνωτισμένα.
Η σκηνή είναι πραγματικά αστεία με τα παπάκια να επιταχύνουν όταν επιταχύνει το γιογιό.
Ένας χρήστης σχολιάζει πως ευτυχώς που τα παπάκια δεν χτύπησαν το κεφάλι τους στο τζάμι της βιτρίνας, ενώ ένας άλλος λέει πως το είδε αμέτρητες φορές καθώς δεν το χορταίνει.
Πέταγμα γερακιού σε αργή κίνηση!

Πώς περνά ένα πουλί μέσα από τα κλαδιά των δέντρων; Πώς προσαρμόζει το πέταγμά του στις διαφορετικές συνθήκες που αντιμετωπίζει καθώς μετακινείται; Το BBC κατέγραψε σε συνθήκες in vitro το πέταγμα ενός γερακιού, της Ellie, χαρίζοντάς μας απίστευτα στιγμιότυπα.
Για να καταλήξει στο θήραμά της η Ellie καλείται να περάσει μέσα από μία τρύπα στον τοίχο, οι διαστάσεις της οποίας μεταβάλλονται. Το πέταγμα της Ellie μαγνητοσκοπείται και η slow motion προβολή αποκαλύπτει όλη τη δυναμική του σώματος του γερακιού, την ευπλαστότητά του και τη λειτουργία των φτερών.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top