Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σας τελειώνει η μπαταρία του κινητού σας; Σύντομα θα το φορτίζετε... φωνάζοντας


Πλέον το να φωνάζετε ενώ μιλάτε στο κινητό σας τηλέφωνο εκτός από το να σας κοιτάνε οι γύρω σας περίεργα, θα έχει και τα οφέλη του. Επιστήμονες στη Νότια Κορέα βρίσκονται κοντά στην τελειοποίηση ενός gadget που φορτίζει το κινητό σας τηλέφωνο με το να ακούει τη φωνή σας.

Πώς γίνεται αυτό; Μετατρέποντας την ενέργεια της φωνής σας (ήχο) σε ηλεκτρική ενέργεια. Δυνατότερη φωνή, γρηγορότερη φόρτιση.

Ο Dr Sang-Woo Kim, του πανεπιστημίου Sungkyunkwan στη Νότια Κορέα, δήλωσε ότι όπως στα ηχεία μετατρέπονται τα ηλεκτρικά σήματα σε ήχο, ο ήχος θα μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια, με την ανάποδη διαδικασία. "Οι ήχοι που υπάρχουν στην καθημερινή μας ζωή περνάνε απαρατήρητοι και δεν αξιοποιούνται ως πηγή. Αυτό μας παρακίνησε να ερευνήσουμε πάνω στη μετατροπή της ομιλίας, της μουσικής και της φασαρίας σε ηλεκτρική ενέργεια" πρόσθεσε επίσης.

Οι συσκευές που έχουν κατασκευαστεί έως τώρα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν ήχους 100 decibels (που ισοδυναμούν για παράδειγμα με τους χαρακτηριστικούς καθημερινούς ήχους αυτοκινήτων στους δρόμους) σε ηλεκτρική ενέργεια, της οποίας όμως το μέγεθος προς το παρόν δεν είναι ικανό να φορτίσει μία ηλεκτρική συσκευή. Σύμφωνα με τους ερευνητές πάντως, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο καθώς με αλλαγές στα υλικά των καλωδίων, η ενέργεια που μετατρέπεται θα αυξηθεί.

Εντάξει, αν θέλετε τη γνώμη μου πρόκειται για την πιο χρήσιμη και συγχρόνως πιο εκνευριστική εφεύρεση που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια! Ειδικά το "Δυνατότερη φωνή, γρηγορότερη φόρτιση" με τρομάζει αρκετά. Εσείς τι λέτε; 



Πηγή


Πρώτη σε αξία η Apple - Έδιωξε από το θρόνο τη Google

Ποια εταιρεία έχει την μεγαλύτερη αξία αγοράς; Αν μας ρωτάγατε ως Gugoo.gr, θα σας απαντούσαμε "Google" και θα είχαμε δίκιο εάν είχαμε 2007, 2008, 2009 και 2010, καθώς για το 2011 η απάντησή έχει αλλάξει. 

Σύμφωνα με έρευνα της BrandZ, η Apple είναι τώρα στην κορυφή της λίστας με αξία στα 153,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο τομέας της τεχνολογίας είχε μια πολύ καλή χρονιά στο σύνολό της, με το Facebook να αυξάνεται σε αξία κατά 246% ($19,1$ δις) και την Amazon να βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις εταιρείες λιανικής πώλησης στον κόσμο ($37,6 δις).
Ωστόσο υπάρχουν και μερικοί κολοσσοί με πτώση, όπως η Νintendo που έχασε το 37% της αξίας της, η Nokia που υποχώρησε κατά 28% και η BlackBerry που έπεσε κατά 20% σε σχέση με πέρσι.
Εσείς, ανεξαρτήτως αξίας και αριθμών, ποια θα βάζατε στην κορυφή της δική σας λίστας; 



Πηγή


Ταξινόμηση ανά θέμα στην αναζήτηση εικόνων στο Google - Νέα λειτουργία


Η αναζήτηση εικόνων στο Google αποκτά μία καινούρια λειτουργία, η οποία βοηθάει τους χρήστες να βρουν την εικόνα που θέλουν, ταξινομώντας τα αποτελέσματα.

Όταν κάνετε μία αναζήτηση εικόνας στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης, τα αποτελέσματα εμφανίζονται με το γνωστό τυχαίο (όχι ακριβώς τυχαίο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) τρόπο, χωρίς κάποια ταξινόμηση. Εάν πατήσετε "ταξινόμηση ανά θέμα", το Google θα ταξινομήσει αμέσως τα αποτελέσματα σε κατηγορίες που πιθανώς να σας φανούν χρήσιμες ώστε να βρείτε πιο γρήγορα αυτό που θέλετε.

Για παράδειγμα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει δημοσιεύσει η εταιρεία το YouTube (ακολουθεί), εάν αναζητήσετε τη λέξη "σκύλος" και επιλέξετε την ταξινόμηση, τα αποτελέσματα θα σας εμφανιστούν σε κατηγορίες με ράτσες σκύλων (Buggdog, Pitbull κλπ.). Καταλαβαίνετε δηλαδή πόσο σημαντική είναι η προσθήκη αυτή για το Google.

Αν δεν έχετε ακόμα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία, μην ανησυχείτε, θα εμφανιστεί σε όλους τους χρήστες μέσα στην εβδομάδα.





Πηγή


Δείτε το: Διέκοψαν συνέδριο για να τραγουδήσουν για τα social media (βίντεο)

Κι εκεί που το ετήσιο συνέδριο Gel Conference στη Νέα Υόρκη εξελισσόταν, έφτασε η σειρά του Michael Kayne να παρουσιάσει μία νέα πλατφόρμα social media, με όνομα "Twirlr". Τη στιγμή που ζήτησε από το κοινό να σβήσουν όλες οι κινητές συσκευές... ξεκίνησαν όλα. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.




Πρόκειται για μία εμφάνιση της ομάδας Improve Everywhere, που μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες δημιουργικές εμφανίσεις. Πολύ πρωτότυπη η ιδέα τους και σίγουρα κορυφαία η ατάκα "Χρησιμοποιεί κανείς ακόμα MySpace;". Εσείς, τι λέτε; 


Πηγή


Ειδικές τιμές για ανέργους από 8 εταιρείες με πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ


 
Έπειτα από προτροπή του ΟΑΕΔ, 8 εταιρείες προχωρούν - για χρονικό διάστημα που προσδιορίζουν οι ίδιες - στην προσφορά των προϊόντων τους με ειδικές τιμές προς τους ανέργους που διαθέτουν - σε ισχύ - κάρτα ανεργίας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κίκίλιας. 
Έκπτωση 20% στους εγγεγραμμένους ανέργους παρέχει ο όμιλος «ΑΚΜΗ» η «PepsiCo - Ivi & Tasty Foods», (στα αναψυκτικά όσο και στα σνάκς) τα Flocafe και τα εστιατόρια «LA PASTERIA». Μειωμένες τιμές κατά 10% θα παρέχουν τα Everest και τα «ΟLYMPUS PLAZA FOOD PARKS» Goody’s στα καταστήματα με την ειδική σήμανση και με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
Ειδικές τιμές, μειωμένες κατά 10% θα παρέχουν οι εταιρείες «Κωτσόβολος - Dixons», ξεκινώντας από το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου. Η εταιρεία «ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» θα παραχωρεί έκπτωση κατά 21% στις γαλοπούλες (βραστή και στην καπνιστή) και 33% στην πάριζα. Οι ειδικές τιμές θα δοθούν με την μορφή κουπονιών με την αγορά 250γρ αλλαντικού και θα παρέχεται στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Βερόπουλος.
Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND, θα ανακοινώσει εντός των ημερών την προσφορά της, ενώ ειδικές τιμές για ανέργους (που θα εξειδικευθούν σύντομα) θα ορίσει σύντομα η «Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» για τα προϊόντα «Γεμιστά» μπισκότα και «Φρυγανιές Παπαδοπούλου».
Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την παρότρυνση επιχειρήσεων, ώστε να προσφέρουν μειωμένες τιμές στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους για τους εγγεγραμμένους ανέργους στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την κοινωνική υποστήριξη των ανέργων και σημείωσε ότι η έξαρση του προβλήματος της ανεργίας που πλήττει τη χώρα μας, αποτελεί τη σημαντικότερη και κοινωνικά επαχθέστερη συνέπεια τη οικονομικής κρίσης.



Πηγή


Η Πίπα Μίντλετον...topless! (pics+vid)


Αφού σταμάτησαν τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Να ασχολούνται με τον πριγκιπηκό γάμο, τώρα τα φώτα της δημοσιότητας επικεντρώνονται στην αδερφή της Κέιτ Μίντλετον, Πίπα.
Συνέχεια εντοπίζονται νέες, προκλητικές φωτογραφίες της Πίπα, πότε να ξεφαντώνει με τους φίλους τους και πότε να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα...γυμνόστηθη!

Η Πίπα πήγε διακοπές μαζί με τον πρίγκηπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του,Κέιτ στην εξωτική Ίμπιζα με το πολυτελές γιοτ του θείου της, Γκάρι Γκολντσμιθ.

Με ένα μικροσκοπικό άσπρο μπικίνι, το οποίο πολλές φορές εξαφανίζεται, ηΠίπα δείχνει τις ικανότητες της στο κολύμπι.


Πηγή


ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top