Σε μία συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, η Sony απολογήθηκε για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ανακοίνωσε ότι το PlayStation Network θα επιστρέψει στην κανονική του λειτουργία την ερχόμενη εβδομάδα. Η υπηρεσία είναι offline για περίπου 10 ημέρες, καθώς ύστερα από κακόβουλες επιθέσεις από hackers, η εταιρεία αποφάσισε να το "ρήξει" ώστε να ανασυνταχθεί και να αποφευχθούν περισσότερες εξωτερικές εισβολές. 


Οι χρήστες που απογοητεύτηκαν αλλά και εκνευρίστηκαν με τα γεγονότα που συνέβησαν με το Playstation Netwrok σίγουρα δεν είναι λίγοι και δεν έπαψαν να προβάλλουν τη δυσαρέσκειά τους μέσα από blogs και forums. Έτσι, η Sony αποφάσισε να τους μετριάσει την οργή και να τους "γλυκάνει" με ένα πρόγραμμα επιστροφής.

Το πρόγραμμα “Welcome Back” θα απευθύνεται σε όλους τους χρήστες, ανεξαρτήτως της χώρας στην οποία βρίσκονται και περιλαμβάνει 30 ημέρες δωρεάν χρήσης του PlayStation Plus, ενώ οι ήδη συνδρομητές του PlayStation Plus, θα έχουν επιπλέον 30 ημέρες χρήσης του. Συν τοις άλλοις, δωρεάν υλικό 
προς κατέβασμα θα είναι διαθέσιμο για όλους, ενώ τα μέλη του Music Unlimited θα έχουν άλλες 30 ημέρες δωρεάν επέκταση της υπηρεσίας.


Η Sony ενημέρωσε επίσης ότι τα μέτρα ασφαλείας για το δίκτυο αυξήθηκαν και ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζονται με το FBI προκειμένου να βρουν τους δράστες του ηλεκτρονικού εγκλήματος εναντίων του Playstation Network. 
Από τη στιγμή που το δίκτυο θα επιστρέψει online, μία αναβάθμιση του λογισμικού θα διατεθεί για κατέβασμα και οι χρήστες εκτός από το να την εγκαταστήσουν θα πρέπει να εισάγουν και νέα στοιχεία εισόδου.