Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Video: Kοπέλα κάνει αστείους ήχους ζώων!




Αν μπορούσε να κάνει 2 ή 3 ζώα δεν θα ήταν και τίποτα το τρομερό, αλλά μπορεί κάνει τους ήχους όλων το ζώων και είναι απλά φοβερό!
Μπείτε στο λινκ πιο κάτω για να το δείτε!





Ηλιακό στεφάνι στην Κίνα

Ηλιακό στεφάνι στην Κίνα

Ηλιακό στεφάνι στην Κίνα εμφανίστηκε στην πόλη Anshun , νοτιοδυτικά τηςεπαρχίας Guizhou στην Κίνα στις 26 Απριλίου 2011. Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες..





Επική σήμανση



Μαντέψτε σε ποια χώρα είναι...





Σάκης Μπουλάς : '' Το κουτσομπολιό είναι το εθνικό μας σπορ...''


Σίγουρα ο Σάκης Μπουλάς έχει διαπρέψει σαν κωμικός αλλά και μουσικός και οι θαυμξαστ6ές του στην Ελλάδα , τον ακολουθούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια...

Όμως ο Σάκης Μπουλάς αποδεικνύει  ότι δεν διστάζει να λέει τα πράγματα με το όνομα τους, ακόμα και αν τα λεγόμενα θέτουν σε κίνδυνο μελλοντικές επαγγελματικές προτάσεις.
  
Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για τα φιλανθρωπικά σόου, όπως το«Dancing with the stars» και το «Just the 2 of us», λέγοντας πως ο ίδιος θα απαντούσε αρνητικά αν του γινόταν πρόταση.

«Τι φιλανθρωπικά; Στήνονται business εκατομμυρίων με διαφημίσεις και κόσμο που εμπορεύεται όλα αυτά τα προϊόντα και μιλάμε για φιλανθρωπίες! Αυτό είναι το άλλοθι» δηλώνει σε συνέντευξή του στη «Real life».

«Η τηλεόραση παίζει σημαντικά ρόλο και γι΄αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Το κουτσομπολιό είναι το εθνικό μας σπορ κι αυτό είναι κατάρα. Δεν γίνεται να βλέπουμε μόνο τέτοια πράγματα στην τηλεόραση», δήλωσε.

Όσον αφορά την πολιτική, ο Σάκης Μπουλάς εξηγεί γιατί δεν θα κατέβαινε ποτέ ως υποψήφιος.

«Όσο υπάρχει το σκοτάδι, όσο και να θέλεις να δώσεις, δεν έχεις ελπίδα να κάνεις κάτι. Τι να κάνω στην πολιτική; Να είμαι από αυτούς που μουντζώνει ο κόσμος; Εγώ θέλω να με αγαπάνε». 

Δείτε τον στην πρόσφατη συνέντευξη του, στον Πέτρο Κωστόπουλο:

Πηγή


Για ποιον χτυπάει η καρδιά της όμορφης Πίπα; (vid)


Σίγουρα “έκλεψε” την παράσταση κατά τη διάρκεια του πριγκιπικού γάμου αν και δεν ήταν η νύφη . Η αδελφή της Κέτι Μίντλεντον  Φελίπα που χαιδευτικά θέλει να την φωνάζουν "Πίπα",   αναδείχθηκε η πιο όμορφη σιλουέτα μέσα από το φόρεμα που επέλεξε και προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο.Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Twitter, υπήρχαν περισσότερες αναφορές στο όνομά της παρά στα ονόματα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον! 
Το Σάββατο (30/05) η αδελφή της νύφης, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς η ίδια και η οικογένειά της αποχωρούσαν από το ξενοδοχείο Goring. 

Η 27χρονη Πίπα, μαζί με τους γονείς της και τον 23χρονο αδελφό της, πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τοBucklebury του Berkshire με ένα χαμόγελο που ακτινοβολούσε και ντυμένη με ένα στενό λευκό τζιν, που πιθανότατα ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τα εκατομμύρια των νέων οπαδών της, οι οποίοι έχουν ήδη αφιερώσει αμέτρητες σελίδες στο Facebook ως φόρο τιμής στο καλλίγραμμο σώμα της. 

Πάντως σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, αν και παρακολούθησε τον γάμο μόνη της, η Πίπα δεν είναι συναισθηματικά “ελεύθερη”, καθώς διατηρεί δεσμό για περισσότερο από ένα χρόνο με τον 30χρονο χρηματιστή Άλεξ Λούντον, ο οποίος παλιότερα έπαιζε κρίκετ για την εθνική ομάδα της Αγγλίας

Ωστόσο η θέση του  Λούντον στη ζωή της Πίπα, κρίθηκε ως μηδαμινή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε σχέση με τη χημεία που διαφάνηκε να υπάρχει μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι. που και αυτός  όμως διατηρεί σχέση, επί χρόνια με την Τσέλσι Ντάβι

Πηγή


Ένα στοιχειωμένο σπίτι στη Θεσσαλονίκη (vid)


Στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί θεωρούν "στοιχειωμένο" το σπίτι της Βασιλίσσης Όλγας, στον αριθμό 263. Το σπίτι λέγεται πως παλιά ήταν αρχοντικό κάποιου Εβραίου, ενώ σήμερα δεν κατοικείται, αφού είναι ετοιμόρροπο και ο γύρω χώρος έχει μετατραπεί σε αποθήκη οικοδομικών υλικών. Φημολογείται πως όσοι έχουν μείνει εκεί νύχτα, ακούνε φοβερούς θορύβους από φαντάσματα, που κυκλοφορούν στα δωμάτια, με αποτέλεσμα να τρέπονται σε φυγή.


Λέγεται πως το συνοδεύει κατάρα και όποιος μένει εκεί κινδυνεύει να τρελαθεί, ενώ όποιος προσπαθήσει να το γκρεμίσει κινδυνεύει να πεθάνει. Στο παρελθόν, το πήραν δύο εργολάβοι για να το κατεδαφίσουν, όμως την ημέρα που πέρασε στην ιδιοκτησία τους ο ένας πέθανε από την καρδιά του και ο άλλος σκοτώθηκε σε τροχαίο ταξιδεύοντας στην Αθήνα.
Για το σπίτι αυτό γίνεται μεγάλη συζήτηση και μέσω του Διαδικτύου. "Όποιος … τολμάει ας πάει να το επισκεφτεί. Εγώ προτιμάω να μην περνάω ούτε απ' έξω. Το σπίτι αυτό κρύβει κάποιο φοβερό μυστικό και όποιος είναι γενναίος ας πάει να το λύσει", διαβάζουμε σε ιστοσελίδα, ενώ ένας νεαρός περιγράφει τη δική του εμπειρία: "Πήγαμε χθες με φίλους, αλλά δεν μπήκαμε μέσα γιατί φοβηθήκαμε… Τι θα συναντήσουμε; Μπορεί να σε ακολουθήσει το πνεύμα;".
Δεν είναι, όμως, μόνο το συγκεκριμένο σπίτι που "βαφτίζεται" ως στοιχειωμένο στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και άλλα κτίρια που έχουν συνδεθεί με φήμες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα για κακά πνεύματα ή για τραγικές ιστορίες που σημάδεψαν τους πρώην ιδιοκτήτες τους. Τέτοια είναι στην Αρετσού της Καλαμαριάς, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά το δικαστικό μέγαρο.




Πηγή


Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πρωτομαγιά.


Σοβαρές δυσκολίες θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό την προσεχή Κυριακή, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα παραμείνουν ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο Προαστιακός, ενώ οι εργαζόμενοι στατρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίαςαπό την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό φαίνονται διασπασμένοι, καθώς ενώ το Σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να εργαστούν κανονικά, το Σωματείο των ηλεκτροδηγών αποφάσισε να συμμετάσχει στην εργατική Πρωτομαγιά με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Κανονικά θα κινηθούν τα μπλε λεωφορεία.
Χειρόφρενο και στον ΟΣΕ
Ακυρώνονται πλήθος δρομολογίων των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού, το τριήμερο από 30 Απριλίου έως και 2 Μαΐου.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο, μία μέρα πριν την απεργία, ακυρώνονται 20 δρομολόγια σε όλο το δίκτυο του Οργανισμού, ενώ την Κυριακή, 1η Μαΐου, δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο των τρένων, του Προαστιακού, αλλά και των λεωφορείων μεταξύ Κιάτου - Πάτρας - Κιάτου και Αθήνας - Πάτρας - Αθήνας.
Την ίδια ημέρα, το μετρό θα τερματίζει στο σταθμό της Πλακεντίας, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο ανήκει στον ΟΣΕ.
Τέλος, την επομένη της απεργίας, αναστέλλεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 611 στη διαδρομή Δίκαια - Αλεξανδρούπολη.

Πηγή


Μιχρή συμμετοχή και χωριστές συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά


Με κεντρικό αίτημα την απεμπλοκή από τη "μνημονιακή πολιτική" και με αντικυβερνητικά συνθήματα 3.500 χιλιάδες περίπου διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου στις 11 το πρωί είχε ξεκινήσει το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ, προς την πλατεία Συντάγματος.

Σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης έκαναν λόγο για αδιέξοδη πολιτική που οδηγεί στην περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων και στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τις χωριστές συγκεντρώσεις και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των κατοίκων της Κερατέας.

Την ανάγκη για ενότητα του εργατικού κινήματος και έντασης των αγώνων τόνισαν στις δηλώσεις τους ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και ο αναπληρωτής Γ.Γ. της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης."Εκείνο που σήμερα πρέπει κυρίως να διεκδικήσουμε είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων μας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανέστης.

Νωρίτερα στις 10 είχε πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο οποίο συμμετείχε και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Οι ομιλητές έκαναν λόγο για την ανάγκη συντονισμού των σωματείων "ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα της λαϊκής εργατικής οικογένειας" και κατηγόρησαν τόσο την κυβέρνηση όσο και τον "κρατικό συνδικαλισμό".

Χωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν ηΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεμονωμένα σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.



Πηγή


Απάντηση – κόλαφος της ΑΕΚ!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για να απαντήσει στον Ατρόμητο, τον οποίο χαρακτηρίζει «ομάδα της γειτονιάς» - Υπόνοιες για τηλεφώνημα από παράγοντα της Σούπερ Λίγκα σε Σπανό την ώρα του τελικού!

Η ΠΑΕ Ατρόμητος με θρασύτητα ανακοίνωση επιτέθηκε στην ΑΕΚ τονίζοντας ότι… χαρίζει ένα πέτσινο τίτλο. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση. Πήρε θέση και μάλιστα με σκληρούς χαρακτηρισμούς βάζει τον Ατρόμητο στην θέση του τονίζοντας τον «ομάδα της γειτονιάς», ενώ αφήνει υπόνοιες για τηλεφώνημα από παράγοντα της Σούπερ Λίγκα σε Σπανό την ώρα του τελικού!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η πικρία για την μη κατάκτηση του Κυπέλλου από μία ομάδα γειτονιάς, όπως είναι ο Ατρόμητος ή Χαλκηδόνα ή όπως αλλιώς θα λέγεται αύριο, είναι απολύτως κατανοητή, αλλά δεν επιτρέπει στην ιστορία και στο μέγεθος της ΑΕΚ να ασχοληθεί με τη γραφική διοίκηση του κ. Σπανού και τα όσα επικαλείται σε μια αστεία ανακοίνωση που εξέδωσε χωρίς φραγμούς και αξίες.

Ελπίζουμε τουλάχιστον κ. Σπανέ να μην σας την υπαγόρευσε και αυτή ο παράγοντας της Super League και χθεσινός τηλεφωνικός συνομιλητής σας κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος σας κατηύθυνε ως υποβολέας για τις απαξιωτικές κινήσεις και δηλώσεις σας.

Το σκορ του αγώνα (3-0) δεν επιτρέπει σε κανέναν να μειώνει τη δίκαιη κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ, που πριν τη χθεσινή διαδικασία είχε αποκλείσει κατά σειρά Πανθρακικό (εκτός έδρας), Λάρισα (εκτός έδρας), Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ.

Αναφορικά με τα λυπηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ τα καταδίκασε απερίφραστα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με δηλώσεις του Προέδρου της κ. Σταύρου Αδαμίδη σε όλα τα Μέσα.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι από τον Σεπτέμβριο η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» για τη βία και τις συνθήκες που επικρατούν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, αλλά τότε για να μη διακόψουμε τη «λαμπρή» πορεία των μεθοδεύσεων κάποιων, χαρακτηριστήκαμε ως αλαλάζοντες περαστικοί υπάλληλοι. Τους ενοχλούσε προφανώς που η ΑΕΚ απέκτησε και πάλι φωνή.

Δυστυχώς φέτος έχουμε γίνει μάρτυρες παρόμοιων επεισοδίων σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με προπηλακισμό των παικτών και των παραγόντων της ομάδας μας και σε πολλά άλλα.

Πρέπει να γίνει σαφές προς όλους ότι οι ΠΑΕ δεν μπορούν και δεν έχουν καμία εξουσία παρέμβασης ή καταστολής τέτοιων φαινόμενων κατά τη στιγμή δράσης τους, ειδικά όταν οι διοργανώσεις ανήκουν σε άλλους φορείς.

Το κοινωνικό φαινόμενο της βίας πρέπει να απασχολήσει την Πολιτεία και την Αστυνομία και να είναι σίγουροι ότι όταν το κάνουν θα βρουν συμμέτοχους όλους τους υγιείς συλλόγους και παράγοντες και πρώτη από όλους την ΠΑΕ ΑΕΚ που με κάθε τρόπο και όπου έχει τη δυνατότητα θα συνεισφέρει στην πρόληψη και στην εξυγίανση. Αμέτοχοι θα παραμείνουν οι «επαγγελματίες» παράγοντες που επιβιώνουν μέσω της λάσπης, της νοθείας και της συγκάλυψης πράξεων βίας και τραμπουκισμού.

Η ΑΕΚ δέχεται επιθέσεις από παντού και ο πόλεμος εναντίον της θα ενταθεί πριν και κατά τη διάρκεια των play off και όχι μόνο.

Καλούμε όλους τους υγιείς φιλάθλους της ΑΕΚ σε εγρήγορση και συσπείρωση για την επίτευξη των στόχων της μεγάλης Ενωσίτικης Οικογένειας. Ενωμένοι είμαστε πάντα πιο δυνατοί.
ΠΑΕ ΑΕΚ – ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2010-2011»





Πηγή


Σκότωσαν 23χρονο έξω από εκκλησία στη Γλυφάδα


Άγνωστοι πυροβόλησαν στο στήθος και τραυμάτισαν θανάσιμα 23χρονο νεαρό ελληνικής υπηκοότητας, λίγο μετά τις 9 το βράδυ στη Γλυφάδα. 

Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου και ενώ το θύμα στεκόταν με άλλα άτομα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Ο νεαρός άντρας μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Ασκληπιείου Βούλας, όπου και εξέπνευσε.

Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνώνται από την Ασφάλεια, που διενεργεί προανάκριση και αναζητά τους δράστες.



Πηγή


Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο εγκέφαλος κυκλώματος εκβιαστών



Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στον γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 34χρονος φερόμενος ως "εγκέφαλος" του πολυμελούς κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε προ ημερών από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το δρόμο προς τις φυλακές πήρε ακόμη η 29χρονη σύζυγός του κι άλλα τρία εμπλεκόμενα στο κύκλωμα άτομα, που, μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως. Αντίθετα, ελεύθερος
με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης, ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, αφέθηκε ο δικηγόρος που συνελήφθη για εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι παραπάνω έξι κατηγορούμενοι από τους συνολικά εννέα που συνελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, της εκβίασης κατ' εξακολούθηση και της αρπαγής. 

Όπως έγινε γνωστό, ο 34χρονος, που φέρεται ως αρχηγός της σπείρας, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δάνειζε χρήματα για να διευκολύνει φίλους του.

Ήδη την περασμένη Πέμπτη, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για τους οποίους, πάντως, δεν προέκυψε εμπλοκή στις υποθέσεις εκβίασης και τοκογλυφίας.

Δύο εξ αυτών κατηγορήθηκαν για οπλοκατοχή και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής τους, ενώ ο τρίτος, που κατείχε μικροποσότητα ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή κανενός όρου.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε απλώσει τα "πλοκάμια" του και στην Αθήνα. Θύματά του ήταν επιχειρηματίες, οι οποίοι δανείζονταν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους. 

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" της σπείρας, δάνεισε το ποσό των 514 χιλιάδων ευρώ στην ΠΑΕ Ηρακλής με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ακόμη, το κύκλωμα "πουλούσε" προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.



Πηγή


Σεισμικά όπλα: Πόσο αληθινά είναι; - Πρόγραμμα ΗΑΑrp



Ο πρόσφατος σεισμός στην Ιαπωνία που "έστειλε" σχεδόν 20 χρόνια πίσω την ιαπωνική οικονομία (-3,3% το ιαπωνικό ΑΕΠ τον περασμένο Μάρτιο, το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1994) έφερε στην επιφάνεια ένα αό τα πλέον απόρρητα αμυντικά προγράμματα που υπήρξαν μέχρι σήμερα σε Ανατολή και Δύση, αυτό της κατασκευής όπλων πρόκλησης σεισμών ή απλά "σεισμικά όπλα".

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε μια ολοκληρωμένη ανάλυση για την ανάπτυξη τέτοιους είδους συστημάτων. 

Ξεχωρίζει το πρόγραμμα HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) το αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων της δεκαετίας του 1990.
Η διεθνής κοινή γνώμη έστρεψε για πρώτη φορά την προσοχή της στα αρχικά HAARP το 1995.

Τη χρονιά εκείνη δημοσιεύτηκε ένα βιβλίο 230 σελίδων, που συντάραξε την διεθνή κοινή γνώμη. Το βιβλίο είχε τίτλο Angels Don't Play This HAARP: Advances in Tesla Technology (Οι Άγγελοι δεν Παίζουν αυτό το HAARP - λογοπαίγνιο με την ελληνική λέξη άρπα-Harp - Πρόοδοι στην Τεχνολογία Τέσλα) και συγγραφείς του ήταν ο επιστημονικός ερευνητής δρ. Νικ Μπέγκις και η δημοσιογράφος Τζην Μάνιν. 

Εκτός του ότι περιείχε αρκετές διαφωτιστικές λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδόν άγνωστο ως τότε πρόγραμμα, το βιβλίο αυτό αποτελούσε και μια ανοικτή καταγγελία για τον «υψηλής συχνότητας βανδαλισμό του ουρανού» που ετοιμαζόταν να εξαπολυθεί από την Αλάσκα.

«Αυτό το πρόγραμμα δεν έχει καμιά σχέση με μουσικά όργανα ή με το βόρειο σέλας», ήταν η ειρωνική απάντηση της στρατευμένης πολέμιας του HAARP Μπάρμπαρα-Κλερ Ζίκουρ σε όσους ζητούσαν να πληροφορηθούν γι αυτό το πρόγραμμα, που ενώ δεν είχε χαρακτηριστεί ως απόρρητο, εντούτοις καλύφθηκε από την αρχή με πέπλα αοριστίας και μυστικότητας. 
Σύντομα όμως όλοι κατάλαβαν ότι κάτι σημαντικό συνέβαινε στην Τζακόνα (Gakona) της κεντρικής Αλάσκα.

Κάτω από τα μονίμως χιονισμένα βουνά του Σαιντ Ελίας Παρκ εγκαταστάθηκαν 360 κεραίες, ύψους 24 μέτρων η κάθε μία και συνολικής ισχύος 1,7 Gigawatt(!), ένα ραντάρ ασύμφωνης σκέδασης διαμέτρου 36 μέτρων, συσκευές ανίχνευσης, αποστασιόμετρα λέιζερ, μαγνητόμετρα, αισθητήρες υπερύθρων και οπτικές διατάξεις για την ανάλυση της φωτεινής ακτινοβολίας χαμηλού επιπέδου από την ατμόσφαιρα, πομποί, γεννήτριες, κλωβοί ελέγχου κ.α.

Το HAARP αποτελεί στην ουσία μια εξελιγμένη μορφή «ιονοσφαιρικού θερμαστή». Βομβαρδίζει το ανώτερο στρώμα της ιονόσφαιρας, η οποία εκτείνεται από 60 ως 900χλμ., με μια πανίσχυρη κατευθυνόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτίνα. 

Η πρώτη εικόνα που προσπάθησε να περάσει το HAARP στην κοινή γνώμη ήταν ότι επρόκειτο για ένα επιστημονικό σχέδιο με στόχο την επιλεκτική τροποποίηση της ιονόσφαιρας για τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών. Σύντομα όμως έγινε αντιληπτό ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο ήθελε να εκμεταλλευτεί την ιονόσφαιρα για τους δικούς του σκοπούς.

Σύμφωνα με ένα εμπιστευτικό εσωτερικό έγγραφο του Πενταγώνου «το πρόγραμμα HAARP έχει ως αντικείμενο, τον έλεγχο διαφόρων φυσικών χαρακτηριστικών της ιονόσφαιρας γα τη βελτίωση των στρατιωτικών συστημάτων διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών». 

Η πολέμια ωστόσο του HAARP Κλερ Ζίκουρ επιμένει: «Ο στρατός θα δώσει στην ιονόσφαιρα μια μεγάλη κλωτσιά για να δει τι θα συμβεί». Το HAARP χαρακτηρίζεται από τους πολέμιους του ως ένας «ουρανοθραύστης» (skybuster) με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Αν και το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνείται την άμεση ανάμειξη του στο πρόγραμμα και υποβαθμίζει τη σημασία του, εντούτοις το DoD (Department of Defense) αναγκάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα ορισμένες εφαρμογές του.

Το HAARP δίνει την δυνατότητα στον αμερικανικό στρατό να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο του ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP) στην ατμόσφαιρα, που μέχρι σήμερα μπορούσε να παραχθεί μόνο με πυρηνική έκρηξη. Ως γνωστόν ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός μπορεί να καταστρέψει κάθε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα.

Πέρα όμως από τις συμβατικές στρατιωτικές κι επιστημονικές εφαρμογές, το HAARP έχει και μια σειρά άλλων εξωτικών δυνατοτήτων που εξάπτουν τη φαντασία ακόμη και των πιο ψύχραιμων ερευνητών του χώρου της μυστικής τεχνολογίας. Πιο αναλυτικά λοιπόν το HAARP μπορεί να έχει τις παρακάτω εφαρμογές:

Η εκπομπή τεράστιων ποσοτήτων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην ιονόσφαιρα μπορεί να την ωθήσει να συμπεριφέρεται σαν μια τεράστια κεραία κυμάτων ELF, που είναι σε θέση να πραγματοποιήσει διεισδυτικές «τομογραφίες» του υπεδάφους της γης. Με άλλα λόγια, ακτινοβολώντας κύματα εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων από τον ουρανό προς τη γη, είναι δυνατόν να σχηματιστεί εικόνα για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της.

Η σταδιακή και επιλεκτική θέρμανση ενός συγκεκριμένου τμήματος του γήινου φλοιού, έχει ως αποτέλεσμα η εκτόνωση αυτής της απορροφημένης ενέργειας να γίνεται με την μορφή σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας (σεισμικός πόλεμος).

Επίσης ο Ντέιβιντ Γιάροου, ηλεκτρονικός ερευνητής του Πανεπιστημίου ’λμπανι (Νέα Υόρκη), υποστηρίζει ότι το HAARP θα έχει σοβαρές επιδράσεις όχι μόνον στην ιονόσφαιρα αλλά και στο μαγνητικό πλέγμα της Γης: «Το HAARP δεν θα ανοίξει ΄τρύπες΄ στην ιονόσφαιρα. Αυτό είναι επικίνδυνα υποτιμητικό του τι θα προξενήσει μια ακτίνα γιγαβάτ του HAARP». Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι το HAARP «θα πάλλει κάθε χορδή της Γαίας με άγριες, άτακτες, μη αρμονικές υψηλές συχνότητες. Αυτές οι θορυβώδεις ωθήσεις θα προκαλέσουν δονήσεις στη γεωμαγνητική ροή».

Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις είναι φανερό ότι το κύριο βάρος της λειτουργίας του HAARP έχει δοθεί στην ανάπτυξη κλιματολογικών και σεισμικών όπλων. Το πρόγραμμα HAARP δεν είναι το μοναδικό του είδους. Από το 1948 έλαβαν χώρα περάματα κάτω από τον γενικό χαρακτηρισμό, Active Ionospheric Experiments. Μερικές από τις πολλές κωδικές ονομασίες ήταν: EXCEDE, RED AIR, CHARGE IV, RIME, CRRES, WISP, ACTIVE, HIPAS, RADC, AIM.

Τα κλιματολογικά όπλα έχουν μακρά ιστορία. Σκοπός τους ήταν η εκμετάλλευση των καιρικών φαινομένων ως τακτικό πλεονέκτημα για τον επιτιθέμενο ή την καθήλωση του εχθρού εξ αιτίας της τεχνητής κακοκαιρίας.

Για τους ίδιους λόγους πραγματοποιήθηκαν και μια σειρά από σεισμικά πειράματα, σπουδαιότερο των οποίων υπήρξε το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία PRIME ARGUS.



Πηγή


Νέο ρεκόρ ταχύτητας στη μεταφορά δεδομένων


Οπτικές ίνες: όλο και ταχύτερα 


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ μεταδίδοντας 100 Terabit δεδομένων ανά δευτερόλεπτο μέσω μίας οπτικής ίνας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαζόταν μόνο ένα δευτερόλεπτο για να κατέβει ένα βίντεο HD συνολικής διάρκειας τριών μηνών.

Οι ταχύτητες αυτές βρίσκονται πολύ πέρα από τις σημερινές ανάγκες, σχολιάζει το περιοδικό New Scientist. Όπως αναφέρει ο Τιμ Στρονγκ της αμερικανικής εταιρείας Telegeography Research, η συνολική χωρητικότητα των οπτικών ινών που συνδέουν τη Νέα Υόρκη με την Ουάσινγκτον είναι σήμερα μόλις μερικά Terabit/sec.

Οι πάροχοι, όμως, καλά θα κάνουν να προετοιμάζονται, δεδομένου ότι «η διαδικτυακή κίνηση αυξάνεται κατά περίπου 50% ανά έτος εδώ και μερικά χρόνια», όπως επισημαίνει ο ίδιος.

Τα νέα ρεκόρ ανακοινώθηκαν στο Συνέδριο Επικοινωνιών Οπτικών Ινών που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Λος Άντζελες. H oμάδα του Ντάγιου Κιαν, ερευνητή της ιαπωνικής NEC, ανέφερε ότι πέτυχε ρυθμούς διαμεταγωγής έως και 101,7 Terabit/sec σε οπτική ίνα μήκους 165 χιλιομέτρων.

Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η χωρητικότητα των οπτικών ινών στα σημερινά δίκτυα, οι παλμοί λέιζερ που ταξιδεύουν μέσα τους εκπέμπονται σε πολλά μήκη κύματος και σε πολλές διαφορετικές πολικότητες ταυτόχρονα.

Για να αυξήσει περαιτέρω την ταχύτητα, η ομάδα του Ντάγιου Κιαν ένωσε τους παλμούς 370 επιμέρους λέιζερ που λειτουργούσαν το καθένα σε διαφορετικό μήκος κύματος. Οι επιμέρους αυτοί παλμοί ενώθηκαν σε έναν τελικό παλμό που κινήθηκε στην οπτική ίνα και έφτασε στον δέκτη στην άλλη άκρη.

Διαφορετική ήταν η τεχνική που χρησιμοποίησε ο Γιουν Σακαγκούτσι του ιαπωνικού Εθνικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Αντί να χρησιμοποιήσει μια συμβατική οπτική ίνα με έναν πυρήνα, ο Σακαγκούκι ανέπτυξε μια πειραματική ίνα με επτά πυρήνες.

Κάθε πυρήνας επέτρεψε ταχύτητα 15,6 Terabit/sec, οπότε ο συνολικός ρυθμός διαμεταγωγής εκτινάχθηκε στα 109 Terabit/sec.

Το πρόβλημα και με τις δύο νέες τεχνικές θα ήταν η αποτελεσματική ενίσχυση του σήματος σε μεγάλες αποστάσεις. Επιπλέον, οι ίνες πολλαπλών πυρήνων που απαιτεί η δεύτερη τεχνική είναι δύσκολο να κατασκευαστούν.

Αυτό σημαίνει ότι οι νέες προσεγγίσεις είναι απίθανο να εφαρμοστούν άμεσα από τους παρόχους διαδικτυακών συνδέσεων, θα μπορούσαν όμως πρώτα να αξιοποιηθούν στα κέντρα δεδομένων εταιρειών όπως η Google.Newsroom ΔΟΛ.



Πηγή


Ο Μπέκαμ στην παραλία με «καυτό» μοντέλο!



Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ συμμετείχε με την εκρηκτική Σοφία Βεργκάρα…
στο νέο σποτ γνωστής μάρκας αναψυκτικού. Δείτε το βίντεο.







Μηνύσεις για το Hangover II πριν καν προβληθεί.

Μηνύσεις για το Hangover II πριν καν προβληθείΠροβλήματα έχουν οι παραγωγοί της ταινίας Hangover II...
πριν καν αυτή κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους. Το τατουάζ που ένας από τους χαρακτήρες ανακαλύπτει στο πρόσωπό του είναι ίδιο με αυτό του Mike Tyson. Ο άνθρωπος που το έφτιαξε στον γνωστό μποξέρ έκανε αγωγή στους Warner Brothers τονίζοντας ότι τον αντέγραψαν χωρίς να πάρουν την άδειά του. Το ανακάλυψε μετά την κυκλοφορία του trailer και τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι το τατουάζ του Ed Helms είναι ίδιο με αυτό του Tyson. Ζητάει αποζημίωση και να μην χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο τατουάζ ούτε στην ταινία, ούτε σε κάποιο από τα trailer και τις επίσημες φωτογραφίες. 




Πηγή.


Γυμνός στο κενό.

Στην ταράτσα με αδαμιαία περιβολή κατέληξε...
ένας Κινέζος, ενώ απολάμβανε τις υπηρεσίες μια ιερόδουλης. Η έφοδος της αστυνομίας και η επιχείρηση "γυμνή απόδραση"



Με τη ζωή του παραλίγο να πληρώσει ένας άνδρας στην Κίνα τις σεξουαλικές του ορέξεις σε πόλη της επαρχίας Jilin.
Ο άνδρας βρισκόταν σε οίκο ανοχής της πόλης και απολάμβανε ένα τρυφερό ερωτικό διάλειμμα με μια ιερόδουλη την ώρα που ξαφνικά μπήκε αστυνομία να ελέγξει το κτήριο και να τους πιάσει όλους στα πράσα.


Όταν ο άνδρας αντιλήφθηκε τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να το σκεφτεί ανέβηκε γυμνός στην ταράτσα και κρεμάστηκε στο κενό για να μην τον αντιληφθούν και τον συλλάβουν.
Μάρτυρες του περιστατικού αναφέρουν ότι λίγο νωρίτερα μια ιερόδουλη προσπάθησε να κρεμαστεί και αυτή αλλά… την πρόλαβαν οι αστυνομικοί
.




Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα με μπλε αίμα!



Η Αγγλίδα Polly Neti (12 χρονών) είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι...
μόνο που το αίμα της είναι στο χρώμα μελιτζάνας. Κατά τη γέννηση της το αιματολογικό κέντρο διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το παιδί θα αναπτυχθεί φυσιολογικά.
Όταν ρώτησαν γιατί το αίμα είναι μπλε ; Η απάντηση ήταν απρόσμενη: υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση ήταν το αντισυλληπτικό που έπερνε η μητέρα του κοριτσιού αρκετά χρόνια πρωτού μείνει έγκυος.
Ο γιατρός της Πόλλυ, καθηγητής στο Κέντρο Αιματολογίας του Λονδίνου Efresi Robert, εξήγησε:
«Στον κόσμο υπάρχουν.. περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια μπλε απόχρωση. Αποκαλούνται κυανητικοί από το cyanea (Λατινικά – μπλε). Ο σιδήρος στο αίμα τους, αντικαθίσταται από χαλκό, χωρίς την αλλαγή όμως των λειτουργιών του, το
".χρώμα μπλε-ιώδες προέρχεται από τις προσμείξεις χαλκού και σιδήρου ».
Οι επιστήμονες εξηγούν την εμφάνιση κυανητικών με τους νόμους της εξέλιξης.
Στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών ή περιβαλλοντικών μεταβολών ή αλλαγή επιδημιών, όταν τα «κανονικά» πεθαίνουν τα «μετατραπόμενα» μένουν ζωντανά και δημιουργούν νέους πληθυσμούς.
Οι κυανητικοί δεν υποφέρουν από τις συνήθεις ασθένειες του αίματος – τα μικρόβια αποτυγχάνουν να επιτίθενται στα κύτταρα του χαλκού. Το μπλε αίμα πήζει πολύ πιο γρήγορα και ακόμη και οι σοβαροί τραυματισμοί δεν προκαλούν αιμορραγία.
Αποδεικνύεται ότι η έκφραση «μπλε αίμα» – είναι ένα σημάδι της ευγενικής καταγωγής – δεν είναι τυχαία. Ορισμένοι από τους ευγενείς ιππότες, των πρώτων αρχαίων ευγενών οικογενειών είχαν όντως μπλε αίμα. Ήταν λόγω της πανοπλίας τους και του χαλκού της.
Ο καθηγητής επίσης τόνισε ότι το μπλέ αίμα, είναι η εξέλιξη του αίματος, καθώς στο μπλέ αίμα δεν επιτίθονται μικρόβια και πήζει ίσως και 3 φορές πιο γρήγορα απο το κανονικό αίμα.



Πηγή


Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-3 (videos+pics)



Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ χάρη στα γκολ των Λυμπερόπουλου, Μπαχά και Καφέ (3-0). Ενωσίτικο ξέσπασμα και λήξη-παρωδία με εισβολή οπαδώνστον αγωνιστικό χώρο και επίθεση στους παίκτες του Ατρομήτου.Λυμπερόπουλος: "Θέμα χρόνου να θρηνήσουμε νεκρό ποδοσφαιριστή". Με "καμπάνα" δύο αγωνιστικών κινδυνεύει η ΑΕΚ. Πιλάβιος: "Του χρόνου ο τελικός στη Γερμανία" (videos+pics).
Η εικόνα του αγώνα
Σε ένα παιχνίδι πολύ χαμηλού τέμπου και κακής ποδοσφαιρικής ποιότητας ήταν φυσικό οι μικρές λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά. Οι δύο προπονητές δεν εξέπληξαν με τις επιλογές τους ωε προς τη διάταξη (υπήρξαν μόνο μικρές εκπλήξεις στα πρόσωπα) με συνέπεια οι ομάδες τους να παρουσιαστούν μάλλον προβλέψιμες.
Mετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο, κατά το οποίο ο Ατρόμητος λειτούργησε καλύτερα, η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά καθώς ο ρόμβος του Χιμένεθ δεν είχε την εφαρμογή που θα περίμενε ο Ισπανός τεχνικός. Μοιραία λοιπόν η μοναδική καλή φάση προήλθε από τη δημιουργική αίσθηση του παιχνιδιού από τον Σκόκο και τηβν εκτελεστική δεινότητα του Λυμπερόπουλου ο οποίος στο 28' άνοιξε το σκορ στο 28' ευρισκόμενος ξεκάθαρα σε θέση οφ-σάιντ.
Πέραν τούτου, ουδέν στο πρώτο ημίχρονο. Η απώλεια του Σκόκο που αποχώρησε τραυματίας στέρησε από την ΑΕΚ ίσως τον πιο ποιοτικό παίκτη της ενώ την ίδια ώρα ο εκνευρισμός στο στρατόπεδο του Ατρομήτου περίσσευε. Μόνο από λάθη του αντιπάλου έγιναν όσο έγιναν) απειλητικοί οι Περιστεριώτες. Ηταν φανερό όμως ότι δεν είχαν μπει στο πνεύμα του ματς.
Το παιχνίδι, επιτέλους, απέκτησε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτι η πίεση του Ατρομήτου που μπήκε πιο αποφασισμένος στο γήπεδο, κάτι η θέληση της ΑΕΚ να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, στην αναμέτρηση μπήκε δύναμη, πάθος αλλά και ευκαιρίες. Οι τυπικά γηπεδούχοι, χωρίς να αλλάξουν κάτι στη διάταξή τους, απείλησαν άμεσα αλλά η φανερή αδυναμία τους στην τελική προσπάθεια τους στέρησε το γκολ. Από την πλευρά της η ΑΕΚ είχε την πολύ καλή στιγμή με την κεφαλιά του Δέλλα που έβγαλε ο Ιτάνζ (και το δοκάρι), δεν έπειθε όμως με την εικόνα της. Ισως γι' αυτό ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον αρνητικό Μπλάνκο με τον έμπειρο Καφέ.
Mπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την παρουσία του Μπρίτο. Ο Βραζιλιάνος προσπάθησε πράγματι αλλά η άμυνα της ΑΕΚ διάβασε καλά το παιχνίδι του και δεν απειλήθηκε. Το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά στο 78' όταν ο Μπαχά επωφελήθηκε από το κατά λάθος γύρισμα του Καφέ και έγραψε το 2-0 από κοντά.
Από εκεί και πέρα η Ενωση δεν θα μπορούσε να απωλέσει τον τίτλο. Η εμπειρία των παικτών της, η δίψα του κόσμου της, η μεγάλη προσμονή για μία κούπα έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της. Οταν μάλιστα ο Καφές έγραψε το 3-0 δόθηκε και πανηγυρική διάσταση στην επιτυχία των Ενωσιτών.
Το κλειδί του αγώνα
H ευστοχία της ΑΕΚ στην τελική προσπάθεια, η μεγάλη πείρα των παικτών της και η διαφορά δυναμικότητας ήταν τα στοιχεία που σφράγισαν τη μοίρα της αναμέτρησης.
ΜVP
Mία ιστορική αδικία αποκαταστάθηκε. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος επιτέλους, έβαλε έναν τίτλο στη συλλογή του. Εκανε μάλιστα ότι μπορούσε για να βγει η ΑΕΚ νικήτρια πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ και αναστατώνοντας την αντίπαλη άμυνα.
Ο αδύναμος κρίκος
Tα όσα τραγελαφικά έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν τιμούν ούτε τις δύο ομάδες, ούτε το ποδόσφαιρό μας. Επεισόδια, ακραία βία, επιθετικότητα άνευ λόγου και αιτίας. Τελικά έχουμε μάλλον το ποδόσφαιρο που μας αξίζει.



 
Το live του αγώνα (σε σχολιασμό Αλέξη Σπυρόπουλου):
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζειΣτην ΑΕΚ έχουμε την έλευση του Λαγού που θα παίξει μέσα αριστερά στον ρόμβο. Εχει κάνει καλά παιχνίδια εκεί. Η επιλογή του Μανωλά δίπλα στον Δέλλα ίσως δείχνει την εσφαλμένη επιλογή του Χιμένεθ ότι ο Καμαρά θα παίξει στο κέντρο της επίθεσης. ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει για να κερδίσει από το παιχνίδι αυτό που διαφαίνεται σαν υπεροχή στα στημένα με παίκτες σαν τον Δέλλα, τον Μανωλά, τον Ντιόπ, τον Λυμπερόπουλο, ακόμα και τον Μάκο. Είναι ένα θέμα που είχε αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος και με τον Ολυμπιακό Βόλου. Οχι με απόλυτη επιτυχία, αλλά δεν του κόστισε την πρόκριση στον τελικό.
Αν για την ΑΕΚ όλο το βάρος είναι ο άξονας, για τον Ατρόμητο είναι οι πτέρυγες. Ποντάρει πολλά στα δίδυμα Σκόνδρα-Καμαρά και Νάστου-Σαγκανόφσκι σε πλευρές τις οποίες η ΑΕΚ φαίνεται πως θα έχει μόνο τους μπακ, αφού οι χαφ δεν είναι ακραίοι και θα είναι πιο μέσα. Αν ο Λαγός με τον Μάκο δίνουν βοήθειες στα πλάγια τότε οι χαφ του Ατρομήτου, Νεμπεγλέρας-Σφακιανάκης-Τάτος, θα έχουν ευκαιρία να κάνουν παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος δεν έχει μαρκάρισμα για τον Ντιόπ, ο οποίος με τον ΠΑΟΚ έβλεπε τέρμα και ήταν ιδιαίτερα απειλητικός
.
Δείτε εδώ την είσοδο του τροπαίου στο γήπεδο και την τοποθέτησή του στο ειδικό βάθρο.
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζειΟ ρυθμός του αγώνα θυμίζει πρώτο παιχνίδι περιόδου. Μηδέν δηλαδή. Με ομάδες να ψάχνονται, με πολλά λάθη σε βασικές επιλογές, με πολλές διακοπές και με ένα άγχος που σου δίνει την εντύπωση ότι οι παίκτες παίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο. Εικόνα ενός κακού παιχνιδιού. Η ΑΕΚ δεν έχει καθόλου πλαγιοκοπήσεις με τον ρόμβο και τους μπακ να μένουν πίσω για να προσέχουν τους Καμαρά και Σαγκανόφσκι. Οσο, όμως, η ΑΕΚ κερδίζει στημένα περιμετρικά της περιοχής του Ιτάνζ τόσο έχει πιθανότητες να φτάσει αυτή στο πρώτο γκολ.

28ο λεπτό, ΓΚΟΛ: Ο Λυμπερόπουλος δέχεται σε αντικανονική θέση (οφσάιντ) τη σέντρα ακριβείας του Σκόκο και με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ (0-1).

33ο λεπτό: Αναγκαστική αλλαγή - πλήγμα για τον Χιμένεθ με την έξοδο του τραυματία Σκόκο, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Μπαχά.

37ο λεπτό: Διαγώνιο συρτό σουτ του Μπαχά από καλή θέση και χωρίς πίεση, διώχνει με τα πόδια ο Ιτάνζ.
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζειΟ Ατρόμητος ανύπαρκτος με τη μπάλα. Χαρακτηριστικά αδύναμος να την κρατήσει και να κάνει κάτι με αυτή. Στο ένα και μοναδικό ρήγμα που έκανε ο Καμαρά στον Καράμπελα στο 23', ο Σενεγαλέζος είχε κακή πάσα και ο Γεωργέας σωστή τοποθέτηση. Το χωρίς ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο-στριφογύρισμα της ΑΕΚ έφερε το γκολ στο 28' όπου ο Σκόκο πριν αποσυρθεί πρόλαβε να δώσει με άνεση ασίστ για το κεφάλι του Λυμπερόπουλου. Σε ό,τι αφορά τη θέση του Λυμπερόπουλου είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται πίσω από τους στόπερ, ωστόσο ο αριστερός μπακ του Ατρομήτου (Νάστος) φαίνεται στην ίδια ευθεία οπότε, για μένα, το γκολ καλώς έχει μετρήσει.
Δείτε εδώ το 1-0 της ΑΕΚ.
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζειΛογικό σκορ για την εικόνα υπεροχής της ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι αξιοθρήνητης ποιότητας και σε αρρωστιάρικο περίγυρο αν σκεφτούμε τις συνθήκες με τις οποίες ξεκίνησε και με πολύ χαρακτηριστική την αδυναμία των καλών χαφ του Ατρόμητου να βάλουν τη μπάλα κάτω και να δημιουργήσουν. Προφανώς καταβεβλημένοι από το βάρος της περίστασης.

47ο λεπτό: Σέντρα του Καμαρά στο κεφάλι του Αναστασάκου, που αστοχεί από καλή θέση και ενώ ο Σάχα προσπαθούσε να διακρίνει την μπάλα μέσα στην ομίχλη από τα καπνογόνα των οπαδών της ΑΕΚ.

53ο λεπτό: Καρφωτή κεφαλιά του Μπαζίντσκι από σέντρα - φάουλ του Νεμπεγλέρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, η μπάλα αναπηδά στο χόρτο και φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.

57ο λεπτό: Εκπληκτική απόκρουση του Ιτάνζ σε κοντινή κεφαλιά του Δέλλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καράμπελα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Δέλλας έχει νέα ευκαιρία για το 2-0, αλλά το σουτ του καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

59ο λεπτό: Ο Τάτος βρίσκεται φάτσα με τον Σάχα και την ισοφάριση, αλλά το τάκλιν του Μανωλά στην μπάλα αποδεικνύεται σωτήριο για την ΑΕΚ.
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζειΤο 1-0, όσο κι αν είναι οξύμωρο, απελευθέρωσε τον Ατρόμητο και βάρυνε την ΑΕΚ. Με την έναρξη του β' μέρους ο Ατρόμητος άρχισε να θυμίζει τις αρετές που διαθέτει ως ομάδα και κυρίως άρχισαν να λειτουργούν τα άκρα που είχαμε πει από την αρχή ότι θα είναι σημείο υπεροχής. Από μία πλαγιοκόπηση του Καμαρά έχασε την ευκαιρία ο Αναστασάκος, από μία πλαγιοκόπηση του Σαγκανόφσκι χάνει την ευκαιρία ο Μπαζίντσκι. Από την άλλη η ΑΕΚ δεν έχει καλά κρατήματα της μπάλας απέναντι στην πίεση του Ατρομήτου. Το μόνο καλό που έδειξε η ευκαιρία με την εξαιρετική επέμβαση του Ιτάνζ στο 57'.
Δείτε εδώ την ευκαιρία του Αναστασάκου.
Δείτε εδώ την ευκαιρία του Μπαζίντσκι.
Δείτε εδώ την ευκαιρία της ΑΕΚ στο 57'
78ο λεπτό, ΓΚΟΛ: Σέντρα του Λαγού από την αριστερή πλευρά, στραβοκλοτσιά του Καφέ που μετατρέπεται σε ασίστ προς τον Μπαχά, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σκοράρει με αριστερό πλασέ (0-2).
81ο λεπτό: Κλέψιμο του Γεωργέα καταλήγει σε πάσα προς τον Λυμπερόπουλο, το σουτ του οποίου φεύγει ψηλά άουτ.
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζειΗ ΑΕΚ βγήκε από το ταμπούρι της με την εύλογη -βάσει εικόνας αγώνα- προσθήκη του Καφέ. Εξισορρόπησε την εικόνα του αγώνα και εκτονώθηκε η μπόρα Ατρόμητος και αφού έγιναν δύο πέναλτι (στον Δέλλα από τον Ολιβέιρα και στον Αναστασάκο από τον Δέλλα) από μία σέντρα του Λαγού και διάφορες σπόντες ο Μπαχά έκανε το 2-0 και τελείωσε τον τελικό.
Δείτε εδώ το 2-0 της ΑΕΚ. 
85ο λεπτό, ΓΚΟΛ: Εξοχη κάθετη πάσα του Λαγού στον Καφέ, ο οποίος τελειώνει υποδειγματικά την φάση με το αντίθετο πόδι και γράφει το 0-3.
Δείτε εδώ το 3-0.
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζειΕικόνες μαυροκίτρινης κωμωδίας-παρωδίας με λήξη του αγώνα στο 91 και 35 δευτερόλεπτα όταν οι καθυστερήσεις ήταν εννέα λεπτά και με όλο αυτό το κρεσέντο των σουλατσαδόρων που άφηνε τη φαντασία μας να οργιάζει για το τι θα γινόταν όχι αν προηγείτο ο Ατρόμητος, αλλά αν το ματς ήταν ακόμα στο 1-0. Με την κοινή λογική του 3-0 στο 92' η ΑΕΚ είναι κυπελλούχος. Με το βιβλιαράκι των κανονισμών είναι καραμπινάτη διακοπή και κυπελλούχος ο Ατρόμητος. Ο τελικός ούτε διαφήμισε ούτε δυσφήμισε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Εδειξε ποιο είναι και πως παίζεται.
Οι συνθέσεις:
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίντσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά (90' Σαμπού), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι (66' Μπρίτο), Τάτος, Ολιβέιρα (82' Σαρμιέντο), Σκόνδρας
ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο (70' Καφές), Λαγός, Ντιόπ, Γεωργέας, Σκόκο (33' Μπαχά λ.τ.), Λυμπερόπουλος

Κίτρινες: Μάκος, Λυμπερόπουλος - Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαίας), Πέτρος Τρύφων (Δράμας)

Videos πριν από τη σέντρα του τελικού:








Πηγή



Κυκλοφόρησε το Ubuntu 11.04 “Natty Narwhal”



Μετά από τρεις alpha και δυο beta εκδόσεις, η Canonical έθεσε και επίσημα στη διάθεση του κοινού την τελική έκδοση του Ubuntu 11.04, με την κωδική ονομασία “Natty Narhwal”. Βασικό χαρακτηριστικό της νέας αυτής έκδοσης αποτελεί η καθιέρωση του Unity ως προεπιλεγμένου γραφικού περιβάλλοντος, που αντικαθιστά στο ρόλο αυτό το Gnome. Έτσι, η διανομή πλέον διαθέτει μία και μοναδική έκδοση τόσο για τα επιτραπέζια συστήματα όσο και για τα netbooks.

Κατά τα άλλα, στο Ubuntu 11.04 έχει αφαιρεθεί η σουίτα γραφείου του OpenOffice από την αρχική εγκατάσταση με τη θέση του να έχει πάρει το LibreOffice, ενώ προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής είναι πλέον το Banshee αντί για το Rhythmox.

Όσοι χρησιμοποιούν ήδη το Ubuntu 10.10 μπορούν να αναβαθμίσουν στη νέα έκδοση απευθείας από τον Update Manager, ενώ το CD image για την εγκατάσταση της διανομής είναι διαθέσιμο στοreleases.ubuntu.com/11.04/.

Παράλληλα, διαθέσιμα για κατέβασμα είναι και τα Κubuntu 11.04, με το ΚDE SC 4.6.2 και Xubuntu 11.04, που χρησιμοποιεί το Xfce 4.8. 







Πηγή


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top