Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τρελοί Ρώσοι …δεν φοβούνται τα ύψη!

Μια ομάδα νεαρών Ρώσων προβαίνει σε παράτολμες ενέργειες χωρίς καμία ασφάλεια ισορροπώντας στο χάος. Το βίντεο είναι τόσο χαρακτηριστικό που ακόμη και όσοι δε φοβούνται τα ύψη, νιώθουν το σφίξιμο στο στομάχι.





CloudTalk: Ανταλλάξτε μηνύματα κειμένου, ήχου, εικόνας και βίντεο δωρεάν και ευχάριστα



Το CloudTalk είναι μια νέα εφαρμογή που ενσωματώνει όλα τα είδη μηνυμάτων σε μια ενιαία πλατφόρμα. Εντάξει, πόσες παρόμοιες εφαρμογές υπάρχουν; Αμέτρητες. Κι όμως η συγκεκριμένη διαφοροποιείται διότι πρώτον διαθέτει ένα άνετο και λειτουργικό interface και δεύτερον δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν τις δικές τους "κοινότητες", ώστε να ανταλλάσουν ομαδικά μηνύματα, δίνοντας έτσι άλλη διάσταση στην επικοινωνία.

Το CloudTalk είναι συμβατό με συσκευές iOSAndroid καθώς και μέσω webbrowser (βρίσκεται ακόμα σε beta στάδιο). Εαν ενδιαφέρεστε για μία ευχάριστη και γρήγορη εφαρμογή που σας επιτρέπει να ανταλλάζετε μηνύματα με κείμενο, ήχο, βίντεο και εικόνα με τους φίλους σας, τότε μη χάνετε χρόνο. Κατεβάστε το CloudTalk δωρεάν!



Πηγή 


Χαρτογραφήστε το σπίτι σας με το Magicplan



Εάν ποτέ χρειαστεί να χαρτογραφήστε την κάτοψη του σπιτιού σας, θα πρέπει να σκεφτείτε το MagicPlan. Πρόκειται για μια εφαρμογή συμβατή με όλες τις iOSσυσκευές και είναι ικανή να χαρτογραφήσει την κάτοψη ενός κτιρίου. Η απορία όλων είναι το κάτα πόσο δουλεύει και αν είναι ακριβής. Η αλήθεια είναι πως δεν λειτουργεί με 100% επιτυχία, ωστόσο είναι αρκετά ικανοποιητική. Επιτρέπει τηνχαρτογράφηση δωματίων, ακόμα και με πολλούς ορόφους, και είναι ιδανική εάνθελήσατε να πουλήσετε ή ανακαινίσετε κάποιο σπίτι. Το MagicPlan διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από το ελληνικό App Store.


Πηγή


Inspire: Τι σημαίνει ένα Poke στο Facebook;



Φόβοι για κατάρρευση του Διαδικτύου την Παρασκευή, εξαιτίας του βασιλικού γάμου



Ο Βρετανός Υπουργός Πολιτισμού, Jeremy Hunt υποστηρίζει ότι πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συντονιστούν στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν τον γάμο του πρίγκιπα William και τηςKate Middleton. Σίγουρα, το νούμερο αυτό δεν είναι τόσο τρομερό αν σκεφτεί κανείς ότι η θεαματικότητα της κηδείας της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν 2,5δισεκατομμύρια.

Ενημερωτικά το ρεκόρ του τρέχοντος έτους, το κατέχει το Superbowl με 111 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Σύμφωνα με αναφορά του CNET, το μεγαλύτερο διαδικτυακό κοινό στην ιστορία ήταν το βράδυ της εκλογικής νίκης του Ομπάμα, με 8,6 εκατομμύρια επισκέπτες να συρρέουν στα ειδησεογραφικά sites κάθε λεπτό, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να επιβραδύνει σημαντικά το διαδίκτυο.

Αρκετά όμως με τους αριθμούς. Το θέμα είναι ότι την Παρασκευή 29 Απριλίου, αναμένονται εκατομμύρια άνθρωποι στο Διαδίκτυο, την ίδια στιγμή, ώστε ναπαρακολουθήσουν τον περίφημο γάμο. Αυτό είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει συμφόρηση. Οπότε μην αναρωτηθείτε γιατί αργεί να σας φορτώσει το Gugoo.gr την Παρασκευή!!



Πηγή 


ΕΡΤ HD "Είναι πλέον γεγονός"



Η πρώτη απευθείας μετάδοση θα πραγματοποιηθεί με τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011, σε παράλληλη μετάδοση με τη ΝΕΤ. Για το σκοπό αυτό, δημιουργείται ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, με την ονομασία ΕΡΤ HD.

Το EΡΤ HD θα ενταχθεί στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από κοινού με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3, αντικαθιστώντας το κανάλι της Βουλής.

Ταυτοχρόνως, τα προγράμματα του σινε+ και του σπορ+ θα συγχωνευθούν και θα δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο πρόγραμμα, το σινε/σπορ +, με το περιεχόμενο του σπορ+ στην πρωινή ζώνη και του σινε+ στην βραδινή.

Τα δύο ψηφιακά μπουκέτα της ΕΡΤ, με τέσσερα τηλεοπτικά προγράμματα ανά ψηφιακό μπουκέτο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΚΥΑ 21161/08), θα διαμορφωθούν ως εξής:

1ο Ψηφιακό Μπουκέτο:

Βουλή Τηλεόραση
σινε/σπορ+
πρίσμα+
ΡΙΚ Sat

2ο Ψηφιακό Μπουκέτο:

ΝΕΤ
ΕΤ1
ΕΤ3
ΕΡΤ HD

Η νέα διαμόρφωση των ψηφιακών μπουκέτων θα ξεκινήσει από την Τρίτη 26 Απριλίου 2011, μία ημέρα πριν από την πρώτη μετάδοση σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας.

Η κωδικοποίηση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου θα μετατραπεί εφεξής στο σύστημα MPEG 4. Το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ θα συνεχίσει με κωδικοποίηση MPEG 2, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι τηλεθεατές δε θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες για τη λήψη των νέων μπουκέτων. Στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο, στη θέση του σινε+ θα εμφανιστεί η Βουλή Τηλεόραση και στη θέση του σπορ+ θα εμφανιστεί το σινε/σπορ+. Το πρίσμα+ και το ΡΙΚ Sat θα παραμείνουν στις ίδιες θέσεις.

Για τη θέαση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου είναι απαραίτητη η ύπαρξη ψηφιακού δέκτη MPEG 4, είτε ενσωματωμένου στην τηλεόραση, είτε εξωτερικού.
Για τη λήψη του πιλοτικού προγράμματος ΕΡΤ HD είναι απαραίτητη η ύπαρξη τηλεόρασης με δυνατότητα HD και ενσωματωμένος ή εξωτερικός δέκτης MPEG 4 HD.

Ο ήχος του προγράμματος ΕΡΤ HD θα είναι στερεοφωνικός. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ θα είναι σε θέση να προσφέρει και ήχο Surround 5.1 στις μεταδόσεις HD.

Οι ζωντανές μεταδόσεις γεγονότων από την ΕΡΤ HD σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας θα πραγματοποιούνται πάντοτε εκ παραλλήλου με τη μετάδοσή τους σε σύστημα κανονικής ευκρίνειας (Standard Definition – SD) από το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΕΡΤ, που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του γεγονότος (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ-3).

Σε συνέχεια της πρώτης μετάδοσης του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, στις 27 Απριλίου 2011, η ΕΡΤ προγραμματίζει παράλληλες μεταδόσεις και σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας των παρακάτω γεγονότων:

Ημιτελικός Champions League: Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάλκε, στις 4/5/2011
Final 4 Euroleague Basketball: 6 και 8/5/2011
Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2011 (Ημιτελικοί και τελικός): 10, 12 και 14/5/2011
Τελικός UEFA Champions League: 28/5/2011
Τελική φάση τουρνουά τένις Roland Garros: 31/5/2011 – 5/6/2011

Επισημαίνεται πως η παράλληλη μετάδοση των ανωτέρω γεγονότων σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας θα πραγματοποιηθεί χωρίς πρόσθετο κόστος για την ΕΡΤ, καθώς, τα γεγονότα αυτά, επειδή παράγονται σε HD, είναι διαθέσιμα στους κατόχους των δικαιωμάτων τόσο σε SD, όσο σε HD. Και, τέλος, η συγχώνευση των προγραμμάτων σινέ+ και σπορ+ θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να μειώσει το λειτουργικό τους κόστος κατά το ήμισυ.



Πηγή 


ΓΛΙΣΤΡΗΣΑΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ…



Ποινή 10 χρόνων αντιμετωπίζει ο μασέρ

Μήνυση υποβλήθηκε σε βάρος μασέρ που δούλευε σε ξενοδοχείο στο Κέμερ με την κατηγορία ότι πέρσι παρενόχλησε σεξουαλικά μια Φιλανδή τουρίστρια.

Ο μασέρ Ο.Ο. που δούλευε σε ξενοδοχείο της Αττάλειας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 χρόνων καθώς κατηγορείται πως κάνοντας μασάζ πέρσι στην Φιλανδή τουρίστρια Μικαέλα Ισακάς έβαλε το δάχτυλο του στον πρωκτό και στον κόλπο της.

Έπεισε την τουρίστρια !

Η Ισακάς πέρσι τον Ιούνιο ήρθε μαζί με τον φίλο της τον Λούκας Νταν Αλεξάντερ σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κέμερ. Όταν πήγαν μαζί με τον φίλο της σε τουρκικό χαμάμ και ζήτησαν μασάζ, ο μασέρ Ο.Ο. την πήρε σε ξεχωριστό χώρο. Την Ισακάς που για πρώτη φορά της έκαναν μασάζ, την έπεισε ο Ο.Ο. να βγάλει και το μπικίνι της, και κατά τη διάρκεια του μασάζ φέρεται πως άρχισε να βάζει και να βγάζει τα δύο του δάχτυλα στον κόλπο και στον πρωκτό της Φιλανδής κοπέλας. Ο Ο.Ο. έπεισε την κοπέλα που είχε ταραχτεί από την κατάσταση ότι έτσι γίνεται το μασάζ. Όταν όμως είδε το φίλο της και έμαθε πως σε εκείνον δεν είχαν κάνει έτσι, πήγε στην αστυνομία.

¨Θα πάρει χρήματα από την ασφάλεια¨

Ο μασέρ Ο.Ο απορρίπτει τις κατηγορίες λέγοντας πως « τα χέρια μου ήταν λαδωμένα, μπορεί να γλίστρησαν λίγο. Σίγουρα όμως τίποτε δεν έγινε με πρόθεση. Αυτά είναι εφευρήματα για να πάρει λεφτά από την ασφάλεια» Η δίκη του Ο.Ο. αρχίζει τις επόμενες μέρες.



Πηγή 


ΤΑ ΨΕΎΤΙΚΑ,ΤΑ ΜΕΓΆΛΑ ΤΑ ΛΟΓΊΑ ΤΟΥ ΚΎΡΙΟΥ ΑΡΙΝΤΣ.



Παγκόσμιοι ηγέτες στην ανεργία και στην φτώχεια !

Την ώρα που ο Ερντογάν συχνά εστιάζει στην οικονομική ανάπτυξη και στην αγοραστική δύναμη, στην αναφορά που ανακοίνωσε ο ΟΑΣΕ φαίνεται ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις τρεις φτωχότερες χώρες στον κόσμο. Όσον αφορά την ανισότητα στην κατανομή των εισοδημάτων βρίσκεται δίπλα στο Μεξικό και στην Χιλή.

Στην αναφορά ¨Η κοινωνία με μια ματιά¨ του ΟΑΣΕ, όσον αφορά την ανισότητα στην κατανομή των εισοδημάτων, οι τρεις πρώτες χώρες είναι η Χιλή, το Μεξικό και η Τουρκία. Με βάση την αναφορά η Τουρκία έχει το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης ανάμεσα στις χώρες του ΟΑΣΕ. Επικεφαλής των χωρών που θα ζηλεύαμε είναι η Σλοβενία.

ΒΡΕΦΗ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

Με βάση τα στοιχεία της αναφοράς η Τουρκία είναι στις πρώτες θέσεις στην ανεργία και στη φτώχεια. Ξοδεύουμε τα λιγότερα χρήματα για την εκπαίδευση των παιδιών, ενώ είμαστε στις υψηλότερες θέσεις όσον αφορά την γονιμότητα των γυναικών. Ο μέσος όρος ζωής στην Τουρκία είναι πιο μικρός από όλες τις χώρες του ΟΑΣΕ. Όσον αφορά τους θανάτους βρεφών εκεί βιώνεται μια καταστροφή.

………

Χαμηλή απασχόληση: Ο ΟΑΣΕ αναφέρει πως όταν το μέσο ποσοστό απασχόλησης στις χώρες του είναι 66,1% στην Τουρκία είναι 44,3%. Αυτό σημαίνει ότι από τα 100 άτομα δουλεύουν ή ψάχνουν για δουλειά οι 44 και πως το υπόλοιπο 66% ζει από αυτούς. Η πιο κοντινή χώρα σε αυτό τον τομέα είναι η Ουγγαρία με 55,4%. Ενώ η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό είναι η Σουηδία με 79,2%.

Όσον αφορά την ανεργία είμαστε κοντά σε ρεκόρ. Η Τουρκία με ποσοστό 14,3 κατά το έτος 2009 φαίνεται να είναι λίγο καλύτερα από την Ισπανία που είχε 18,1%. Η κατάσταση της Τουρκίας φαίνεται πιο καθαρά όταν δεις πως τα ποσοστό αυτό στην Ν. Κορέα είναι 3,2 και στην Ολλανδία 3,9%.

Στην φτώχεια είμαστε τρίτοι : Όταν ο μέσος όρος ποσοστού φτώχειας στις χώρες του ΟΑΣΕ είναι 11,1% στην Τουρκία το ποσοστό αυτό είναι 17, στις ΗΠΑ 17,3, στο Μεξικό 21 και στην Τσεχία που είναι και στην καλύτερη κατάσταση 5,4%.

Δεν υπάρχουν χρήματα για την εκπαίδευση : Η Τουρκία το 2007 διέθετε κατά μέσο όρο 1246 $ ανά μαθητή. Ο μέσος όρος του ΟΑΣΕ ήταν 8.070 ενώ επικεφαλής είναι το Λουξεμβούργο με 16.632 $.

Καταστροφή όσον αφορά τους θανάτους των παιδιών : Στην κορυφή των θανάτων στα βρέφη το 2008 ήταν η Τουρκία με ένα ποσοστό 17 τοις χιλίοις, ποσοστό τριπλάσιο από το μέσο όρο του 4,6 τοις χιλίοις των χωρών του ΟΑΣΕ. Το ποσοστό αυτό στο Λουξεμβούργο είναι 1,8 τοις χιλίοις.



Πηγή 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top