Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ξεπουλάνε τα νησιά μας (Να δούμε τι άλλο θα ξεπουλήσουνε)

Στο παρακάτω βίντεο όπως θα δείτε τον Αμερικανός
Bob Chapman μιλάει για την Ελλάδα και τα νησιά της όπως και άλλα όμορφα μέρη που έχει η Ελλάδα όπως την 
Ακρόπολη.






Ο ‘Γρηγόρης’ σε… προσωπικές στιγμές



Να ανοίξει η γη να τους καταπιεί θέλουν οι υπεύθυνοι κυκλοφορίας στην Ολλανδία καθώς ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τους φαρσέρ που κατάφεραν να κάνουν πλάκα με τα φανάρια, τοποθετώντας τον κλασσικό «Γρηγόρη» σε… προσωπικές στιγμές
Επίδοξοι χάκερ θέλησαν να κάνουν πλάκα παραλλάσσοντας τον παραδοσιακό «Γρηγόρη». Έτσι, στη θέση του κλασσικού πράσινου ανθρωπάκου που ανάβει όταν επιτρέπεται να περάσουν οι πεζοί, εμφανιζόταν ένα ζευγάρι που κάνει σεξ!
Τα ακατάλληλα φανάρια κατάφεραν να αποσπάσουν την προσοχή πεζών και οδηγών προκαλώντας χάος στους δρόμους του Nimwegen της Ολλανδίας.
Οι πεζοί πάταγαν ασταμάτητα το κουμπί για να γίνει πράσινο για να δουν την ακατάλληλη σκηνή με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να σταματά απότομα, ανέφερε ένας αστυνομικός προσθέτοντας ότι είχαν αρκετά παράπονα από τους οδηγούς που έψαχναν για παρακαμπτήριους.
Τώρα οι υπεύθυνοι διεξάγουν έρευνα για το πως οι χάκερ κατάφεραν να σπάσουν το σύστημα και να αλλάξουν την εικόνα των φαναριών.
Ένας εκπρόσωπος του δήμου δήλωσε ότι ψάχνουν να βρουν πως το έκαναν.


«Τον χώρισα επειδή συνέχεια ζητούσε σεξ»



Στον χωρισμό λόγω του υπερβολικού σεξ οδηγήθηκε γνωστή ηθοποιός, όπως τουλάχιστον υποστήριξε η ίδια! Μάλιστα, έκανε την αποκάλυψη σε ραδιοφωνική συνέντευξη, χωρίς να ντραπεί ελάχιστα και παρουσία του πρώην συντρόφου της!

Ο λόγος για την Courteney Cox που πρόσφατα πήρε διαζύγιο με τον David Arquette μετά από 11 χρόνια γάμου. Κι αν μέχρι σήμερα είχαμε μάθει στον χωρισμό λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων ή αγεφύρωτων διαφορών, τώρα μάθαμε και τον χωρισμό λόγω εθισμού στο σεξ!

Οι δύο ηθοποιοί βρέθηκαν μαζί στο στούντιο για την νέα τους ταινία, «Scream 4» και η Cox έβγαλε τα άπλυτα στην φόρα, λέγοντας πως ο πάλαι ποτέ σύζυγός της ήθελε να κάνουν σεξ ακόμα και όταν την παρηγορούσε για τον θάνατο του πατέρα της.

«Ήταν σαν να μου έλεγε "λυπάμαι που πέθανε ο μπαμπάς σου, αλλά μπορούμε να γ*μ*θ**μ*;" Αυτή είναι η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως ο Arquette ήθελε «τρελίτσες» και κατά την διάρκεια οικογενειακού ταξιδιού στην «Disney World»!

Κατά την ηθοποιό, αυτό ήταν το βασικότερο πρόβλημα στην σχέση τους: «δεν μπορούσα να βάλω το χέρι μου πάνω του χωρίς εκείνος να ερεθιστεί», κατέληξε!

Τι έκανε ο 39χρονος πρώην την στιγμή που άκουγε όλα αυτά δεν ξέρουμε. Λέτε να... ερεθίστηκε; Τουλάχιστον δεν ήταν εθισμένος στο... μπότοξ, όπως είχε παραδεχθεί για τον εαυτό της η Cox!

star


Ειδικές Δυνάμεις Αστυνομίας …σε δράση





Άντρας των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας, ευτυχώς όχι της ελληνικής, προσπαθεί να παραβιάσει με βία μια πόρτα. Δείτε την κατάληξη.







Απόφαση “βόμβα” - Απόλυση και χωρίς αποζημίωση, λόγω facebook



Ανατροπές στο καθεστώς των απολύσεων φέρνει απόφαση «βόμβα» του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Όσοι υπάλληλοι επισκέπτονται το facebook εν ώρα εργασίας, ο εργοδότης τους έχει δικαίωμα να τους απολύσει και χωρίς να τους αποζημιώσει.
Η δικαστική απόφαση δικαιώνει αεροπορική εταιρεία η οποία απέλυσε υπάλληλό της, που επισκεπτόταν καθημερινά και επί ώρες διάφορες ιστοσελίδες και μάλιστα πιάστηκε στα πράσα» από το διευθυντή της να επισκέπτεται το Facebook.
Η υπάλληλος είχε προσληφθεί στην εταιρία τον Ιανουάριο του 1989 και μάλιστα έως και το 2008 έπαιρνε και bonus λόγω της καλής απόδοσής της.
Ωστόσο το Μάιο του 2009, η υπάλληλος έλαβε επιστολή από το γενικό διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας με την οποία της γινόταν συστάσεις για μη προσήκουσα εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, καθόσον αργούσε συστηματικά να προσέλθει στην εργασία της στις 9 π.μ., χρησιμοποιούσε τις τηλεφωνικές γραμμές της εταιρείας για να πραγματοποιεί προσωπικές της κλήσεις και δη όχι αναγκαίες κατά την ώρα της εργασίας της, ενώ χρησιμοποιούσε και το Διαδίκτυο, όπου πραγματοποιούσε επισκέψεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, στην επιστολή αναφερόταν ότι στις 29.4.2009 καταλήφθηκε από το γενικό διευθυντή και το διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας να επισκέπτεται ιστοσελίδα στο Facebook.
Στην επιστολή ο γενικός διευθυντής προειδοποιούσε για λήξη της σύμβασης εάν συνεχιζόταν η αντισυμβατική συμπεριφορά της.
Η υπάλληλος σε απαντητική της επιστολή κατήγγειλε πως οι κινήσεις αυτές ήταν πράξεις «εκδίκησης εναντίον της νόμιμης αντίδρασης» για τη στάση της κατά το παρελθόν ως προς την αλλαγή των μισθολογικών κλιμακίων των απασχολουμένων στην εταιρεία και τη διαμόρφωση της ετήσιας αύξησης των αποδοχών».
Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή της υπαλλήλου, κρίνοντας ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από την εργοδότρια εταιρεία ήταν νόμιμη και έγινε για σπουδαίο λόγο, ενώ απέρριψε και τους ισχυρισμούς της ότι η απόλυσή της έγινε για λόγους εχθρότητας και εκδίκησης.
Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις (όπως αναφέρει η απόφαση) η υπάλληλος δημιουργούσε προβλήματα (καθυστερούσε να προσέλθει στην εργασία της, την ώρα της δουλειάς λάμβανε συχνά προσωπικές κλήσεις, ενώ ζητούσε από πελάτες να τηλεφωνήσουν αργότερα, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα, προκειμένου να σερφάρει" στο ίντερνετ)
Η αεροπορική εταιρεία από το Δεκέμβριο του 2008 είχε απαγορεύσει στο προσωπικό της να επισκέπτεται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.



Πηγη


Νέο εντυπωσιακό usb stick για τους λάτρεις των καμερών (Κινέζους)



Αν είστε φανατικός θαυμαστής της κλασικής σειράς φωτογραφικών μηχανών Canon EOS ή αν πάλι προτιμάτε τις πιο μοντέρνες IXUS και τις HD βιντεοκάμερες, τότε βρήκατε ένα εντυπωσιακό gadget για την συλλογή σας. Η εταιρία Paradox Media σχεδίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική σειρά από USB sticks, εμπνευσμένη από τα γνωστά προϊόντα της Canon.
Αν έπρεπε να κατηγοριοποιήσουμε τα μοντέλα της νέας σειράς της Paradox, τότε σίγουρα θα τα βάζαμε μαζί με τα gadgets και όχι με τα USB sticks, αφού παρά την κοινή USB λειτουργία που
 πραγματοποιούν, το πολύ προσεγμένο design τους τα μετατρέπει σε τέτοια.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα κυκλοφόρησαν σε πολύ περιορισμένο αριθμό πριν από αρκετό καιρό και πλέον έχουν γίνει συλλεκτικά. Μπορείτε να βρείτε τη «μικρή» Canon EOS 5D Mark II στο eΒay με στα 75 δολάρια, ενώ σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μοντέλα δεν έχουμε κάποια ένδειξη για την τιμή τους. Εντυπωσιακά δεν είναι; 







Πηγη


Bong Da City Live At An Club - Purple In Blue



Οι Bong Da City Ενα Χρονο Μετα Το Arkham Asylum Επιστρεφουν Στην Αθηνα Την Παρασκευη 21 01 11
Για Μια Εμφανιση Στο An Club ( Σολωμου 13 Εξαρχεια )
Τα Μικροφωνα Ανοιγουν Στις 10 Με Τον Αδεσποτο ( Θεσσαλονικη ) Και Οι Μασκες Οι Πεφτουν Στις 11 25
Ωπου Οι Bong Θα Παρουσιασουν Την Νεα Τους Δουλεια ( Purple In Blue )
Οι Στυλ Μω Τσακι Ινκα Μανι Εψιλον Πι Τζεσι Μπλου Κακοηθης Αδοξος



To Nintendo 3DS μπορεί να βλάψει την όραση των μικρών παιδιών



Η τεχνολογία 3D φαίνεται να έχει εισβάλει παντού, σε τηλεοράσεις, ταινίες, κονσόλες παιχνιδιών, ακόμα και σε φορητές παιχνιδομηχανές. Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που παραπονιούνται για την κούραση στα μάτια τους μετά από παρακολούθηση 3D εικόνων. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες προωθούν την τρισδιάστατη τεχνολογία σε όλες τις συσκευές και φυσικά η Nintendo δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά μετά από ανακοίνωση της δηλώνει πως η νέα της συσκευή Nintendo 3DS μπορεί να βλάψει την όραση.

Η προειδοποίηση βρέθηκε γραμμένη στα Ιαπωνικά, και το Gizmodo τη μετάφρασε στα Αγγλικά.

Τα παιδιά κάτω των 6 ετών, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την επιλογή προβολής τρισδιάστατων γραφικών στο Nintendo 3DS καθώς η όραση τους ακόμα αναπτύσσεται. Αυτό οφείλεται στον τρόπο που λειτουργεί η στερεοσκοπική τρισδιάστατη απεικόνιση, δείχνοντας σε κάθε μάτι μια διαφορετική εικόνα, και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ανάπτυξη της όρασης των μικρών παιδιών

Η Nintendo δεν είναι η πρώτη που ανακοινώνει κάτι τέτοιο. H Sony είχε βγάλει μια παρόμοια ανακοίνωση πριν λίγο καιρό, η οποία εμφανιζόταν στους όρους χρήσης για την τεχνολογία 3D στα παιχνίδια, και αφορούσε συγκεκριμένα παιδιά μικρότερα των 6 ετών. Επίσης η Sony προειδοποιεί ότι η τεχνολογία 3D μπορεί να βλάψει την όραση όχι μόνο με τρισδιάστατα παιχνίδια αλλά και με 3D ταινίες ή 3D τηλεοράσεις. Τέλος, η Sony προτείνει στους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους σε οφθαλμίατρο πριν ξεκινήσουν να παίζουν ή να παρακολουθούν 3D εικόνες.

Η Nintendo θα παρέχει ένα τρόπο στους γονείς να προστατέψουν την όραση των παιδιών τους, προσθέτοντας γονικό έλεγχο στο Nintendo 3DS έτσι ώστε τα παιχνίδια να απεικονίζονται στις 2 διαστάσεις.

Μήπως τελικά θα έπρεπε να ανησυχούμε για την 3D τεχνολογία και τον τρόπο που αυτή προωθείται;



Κέρδισε το Λόττο και την επόμενη μέρα πέθανε





Αυτό δεν είναι τύχη αλλά ατυχία. Να κερδίσεις το Λόττο και την επόμενη μέρα να πεθάνεις. Όμως τώρα αρχίζουν τα τραγελαφικά με την οικογένεια να... ξεμαλλιάζεται!


Πέθανε μια ημέρα αφότου κέρδισε το Λόττο και άφησε την οικογένειά του να "ξεμαλλιάζεται" για την κληρονομία!

Η οικογένεια του Αυστραλού εκλιπόντος Λάζος Σζάντο καβγαδίζει στα δικαστήρια διεκδικώντας την κληρονομία των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.

Η μια από τις κόρες του ισχυρίστηκε ότι τα κέρδη της ανήκουν επειδή ο τυχερός λαχνός βρέθηκε στο σπίτι της ενώ ο γιός του ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας αγόρασε τον λαχνό με σκοπό να μοιραστεί τα κέρδη μόνο με εκείνον.

Το δικαστήριο στο Κουίνσλαντ, ωστόσο, αποφάνθηκε ότι πρέπει να μοιραστεί τα κέρδη με τα αδέλφια της.

Τι να πει κανείς. Κάνε παιδιά σου λένε μετά....

Πηγη


Και ποιος δεν θα ήθελε να είχε μια τέτοια μπυρομηχανή για το πάρτι του;

Εγώ παντός θα ήθελα μια τέτοια μπυρομηχανή στο πάρτι μου από ότι 
φαίνεται και στο βίντεο είναι τελεία , γιατί ούτε αφρό κάνει ούτε τίποτα είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι μια μπύρα! 
Παρακαλώ απολαύστε το!




Η 19χρονη εκρηκτική Αλβανίδα που… πουλά το κορμί της!



Στο δρόμο που χάραξαν, λοιπόν, οι πασίγνωστες πλέον φοιτήτριες με τις βίζιτες στην Πάτρα πορεύεται και μια 19χρονη Αλβανίδα φοιτήτρια, όπως -τουλάχιστον- αυτοπροσδιορίζεται η ίδια.

Η 19χρονη, που φέρει το όνομα Μαράκι, δηλώνει Αλβανίδα και γι' αυτό -όπως υποστηρίζει- πάει ακόμη στο σχολείο (!), είναι μια εκρηκτική ξανθιά καλλονή, καθώς φαίνεται από την αποκαλυπτική φωτογραφία της που έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα γνωριμιών στο Ίντερνετ.
Σ' αυτήν ποζάρει με πολύ σέξι εσώρουχα, ενώ, αν και δεν φαίνεται το πρόσωπό της, είναι ευδιάκριτα τα πλούσια σωματικά της προσόντα που... τα επιδεικνύει με νάζι.
Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι τα κάνει όλα, ενώ αν και δεν ζητάει κάποιο «δωράκι», δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι επιχειρεί να «ψαρέψει» πελάτες από την Πάτρα για ερωτικά ραντεβού.
«Είμαι 19χρονο, πάω ακόμα σχολείο γιατί είμαι Αλβανίδα και τα κάνω όλα για εσένα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγγελία της, προτρέποντας ωστόσο όσους επιθυμούν να τη συναντήσουν να τη γνωρίσουν μέσω facebook, και μόνο μέσα από κει.
Η αγγελία της 19χρονης Αλβανίδας, που υποστηρίζει πως πάει σχολείο (αυτό μπορεί και να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά να το ισχυρίζεται για να εξάπτει τη φαντασία των ανδρών), συνοδεύεται από τα κολακευτικά και περιπαικτικά σχόλια επισκεπτών της ιστοσελίδας.
Το πιο «πιασάρικο» που ξεχωρίσαμε είναι το εξής: «Εάν έχεις MSN και μου κάνεις στριπτίζ από εκεί, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω να τελειώσεις το σχολείο»!
Πάντως, αν πηγαίνει όντως σχολείο, πιθανότατα οι προτεραιότητές της είναι άλλες, με σημαντικότερη αυτή της παροχής ερωτικών υπηρεσιών, προφανώς με το αζημίωτο, παρότι δεν το αναφέρει!
Αυξάνονται ροζ αγγελίες:
Οι «ροζ αγγελίες» από την Πάτρα (κυρίως στο διαδίκτυο)... δεν έχουν τελειωμό! Και σύμφωνα με τους ειδικούς, λόγω της κρίσης, της ανεργίας και της ανέχειας, οι περιπτώσεις κοριτσιών που θα «πωλούν το κορμί τους» για μερικά ευρώ θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Ακόμη και ανήλικες θα βλέπουμε σε λίγο καιρό στο διαδίκτυο, να προσφέρουν μέσω αγγελιών, ερωτικές υπηρεσίες. Η Αστυνομία δηλώνει παρούσα (μέσω του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) όμως είναι βέβαιο πως... δεν τα προλαβαίνει όλα! Έτσι, ρίχνει το βάρος στις περιπτώσεις παιδοφιλίας και αφήνει τη διαδικτυακή πορνεία... να οργιάζει!


Σε θέσεις μάχης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ



Την πρόθεση των εργαζομένων στην ΔΕΗ να προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας, εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει το σχέδιο περαιτέρω μετοχοποίησης επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί το μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κουτσοδήμας με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Στο μεταξύ, με Ιππόδρομο και ΟΤΕ ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις.
«Θα γίνουν απεργίες από αυτές που η ΓΕΝΟΠ ξέρει να κάνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσοδήμας στον ρ/σ Βήμα 99.5. Σύμφωνα με πληροφορίες του σημερινού Τύπου, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου. 
Ερωτώμενος για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για αμοιβές έως 103.000 ευρώ εκτός έδρας σε τέσσερις συνδικαλιστές για συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ, ο κ. Κουτσοδήμας είπε ότι οι αμοιβές είναι πράγματι υψηλές, ωστόσο, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν έχουν σχέση με τη ΓΕΝΟΠ.
Με δηλώσεις του στο «Έθνος» ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γ.Αδαμίδης υποστήριξε ότι πρόκειται για εκλεγμένα μέλη, τα οποία εισπράττουν τη νόμιμη αποζημίωση. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια κρίσιμη συγκυρία, την οποία ορισμένοι χρησιμοποιούν για να πλήξουν τη ΓΕΝΟΠ.
Σε κάθε περίπτωση, η ΓΕΝΟΠ θα αρχίσει επαφές µε όλους τους υπουργούς και τους κοινωνικούς φορείς, «ώστε ο καθένας να πάρει θέση για το αν συµφωνεί ή όχι στην περαιτέρω µετοχοποίηση της ΔΕΗ και να δηµιουργηθεί ένα τείχος προστασίας της επιχείρησης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. 
Μιλώντας στα Νέαο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος τόνισε: «Ακόµη και τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας θα επιδιώξουµε να συναντήσουµε για να τους ενηµερώσουµε σχετικά µε τη λαθεµένη απόφαση της κυβέρνησης».
Με Ιππόδρομο και ΟΤΕ αρχίζουν οι αποκρατικοποιήσεις
Ο Ιππόδρομος φαίνεται ότι θα είναι ο πρώτος που θα πάρει τον δρόμο της αποκρατικοποίησης, ενώ ακολουθεί και ο ΟΤΕ. Ακολουθούν φυσικό αέριο, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 
Ειδικότερα, στη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής συζητήθηκε η πώληση του 31% της ΔΕΠΑ (αέριο), ενώ αποφασίστηκε ότι μετά το Πάσχα θα κατατεθεί η έκθεση των τραπεζών για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας αλλά και η μελέτη για το αν θα πρέπει να γίνει ή όχι ο διαχωρισμός μεταξύ ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. 
Στην επιτροπή συζητήθηκε και το ζήτημα του ΟΤΕ, με αρμόδια στελέχη να αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των Γερμανών παραμένει «ζωντανό» αλλά η Ελλάδα είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θα «κινηθεί» ενώ συζητήθηκε και το θέμα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι η γερμανική εταιρία Deutsche Telekom ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ, επιβεβαιώνοντας ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει προ πολλού μεταξύ των δύο πλευρών.
Επίσης, εκπρόσωποι της γαλλικής εταιρείας ιπποδρομιών PMU εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών για τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομίων Ελλάδος. 
Ακόμα, ειδικό τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε χθες με το γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», σχετικά με την πώληση του εμπορικού τμήματος τουΤαμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και τη μείωση του ποσοστού σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική. 
Τέλος, τον Μάιο ανακοινώνονται οι πρώτοι Σύμβουλοι για τα εκποιούμενα ακίνητα του Δημοσίου και τον Ιούνιο οι Σύμβουλοι για όλες τις επιχειρήσεις και τη δημόσια περιουσία.



Από:

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%...B4%CE%B5%CE%B7


“Είδα τη δολοφονία της φίλης μου μέσω webcam”



Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε μπροστά στα μάτια του νεαρός στην Κίνα ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία της αγαπημένης του!
Η 23χρονη φοιτήτρια Qian Liu βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στο Τορόντο του Καναδά όταν σοκαρισμένος ο φίλος της ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για το φονικό, καθώς την ώρα της επίθεσης συνομιλούσαν μέσω webcam.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο νεαρός Κινέζος, ενώ συνομιλούσαν με την 23χρονη Qian ακούστηκε χτύπημα στην πόρτα του σπιτιού και ένας άγνωστος εμφανίστηκε μπροστά στην ανυποψίαστη φοιτήτρια ζητώντας να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό της.
Η 23χρονη δέχτηκε χωρίς να γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του αγνώστου. Τότε, όπως δήλωσε ο νεαρός που παρακολουθούσε από την κάμερα, ο άγνωστος άντρας της επιτέθηκε και εκείνη άρχισε να παλεύει μαζί του.
Σοκαρισμένος τηλεφώνησε αμέσως στην συγκάτοικο της 23χρονης αλλά η αστυνομία έφτασε στο σημείο 10 ώρες αργότερα. Βρήκαν την άτυχη κοπέλα δολοφονημένη και ημίγυμνη στο υπόγειο του σπιτιού ενώ ο υπολογιστής είχε κάνει φτερά.
Οι αρχές διεξάγουν έρευνες κυρίως για τον εντοπισμό του υπολογιστή που αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες της δολοφονίας της νεαρής κοπέλας.


Απεργία στη Wind κατά των μαζικών απολύσεων

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Μ. Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Wind σε αντίδραση κατά των μαζικών απολύσεων που προωθεί η διοίκηση. Στοtvxs.gr μιλούν οι κ.κ. Σταύρος Σκεύος, πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, Mανώλης Μιχαηλάκης, μέλος του ΔΣ, και η Ελένη Δεμέναγα, εργαζόμενη που απολύθηκε πρόσφατα.




Περισσότερες Πληροφορίες:



Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της WIND Σταύρος Σκεύος, μίλησε στο TVXS για την πολιτική που ακολουθεί η εταιρία εις βάρος των εργαζομένων. «Η Διοίκηση της εταιρίας αν και δεν το παραδέχεται για ευνόητους λόγους και μάλιστα χωρίς να μπαίνει καν σε μία ανοικτή συζήτηση με το σωματείο, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μία ριζική μείωση του προσωπικού, περίπου 100, 150 ή και 200 εργαζόμενους. Ένα νούμερο που όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ μεγάλο για μία εταιρία της τάξεως των 1.400 εργαζομένων και μάλιστα σε μία περίοδο που η ανεργία θερίζει. . Πρόκειται καθαρά για μία προσπάθεια μείωσης του εργατικού κόστους με απανωτές παραβιάσεις της συλλογικής σύμβασης που έχουμε υπογράψει ως σωματείο με τη διοίκηση. Μιλάμε δηλαδή για μία έμμεση μορφή μείωσης των μισθών. Έχουμε αντικατάσταση παλιών συναδέλφων με συμβασιούχους, δηλαδή καταργείται η σταθερή εργασία. Αυτή είναι και η βάση της κινητοποίησής που κάνουμε για να υπερασπίσουμε τις δουλειές μας».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο παλαιότερων χρεών που πιθανόν να ακολουθούν την εταιρία και να δικαιολογούν αυτή τη στάση της διοίκησης, ο κ Σκεύος ήταν ξεκάθαρος: «Υπήρχε παλιά μία περίπλοκη κατάσταση στην οποία η εταιρία είχε φορτωθεί αρκετά χρέη. Αυτά τα χρέη είχαν δημιουργηθεί από απανωτές πωλήσεις της WIND από τον έναν ιδιοκτήτη στον άλλον. Η εταιρία δηλαδή, χρεωνόταν η ίδια σαν οργανισμός και αυτό το χρέος κατέληγε να είναι κέρδος των μετόχων που την μεταπωλούσαν κάθε φορά σε άλλον ιδιοκτήτη. Στα τέλη του 2010 έγινε μία τελική μεταπώληση κατά την οποία το χρέος αυτό διαγράφηκε. Όποτε η εταιρία όχι μόνο είναι καθαρή από χρέη, αλλά υπάρχουν και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων για να αναβαθμίσει το δίκτυο και τις υπηρεσίες της».
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων δεν παρέλειψε να αναφέρει και διάφορα παραδείγματα που αποκαλύπτουν ένα κλίμα εργασιακής τρομοκρατίας που επικρατεί στην εταιρία. «Καταρχάς είχαμε πρόσφατα την μη ανανέωση σύμβασης μίας συναδέλφου για καθαρά εκδικητικούς λόγους, επειδή παρότι συμβασιούχος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του σωματείου. Όταν της έκαναν τη λεγόμενη αξιολόγηση, αυτό που βρήκαν να της πουν ήταν ότι η προσωπικότητά της δεν ήταν ευχάριστη απέναντι στον πελάτη. Καταλαβαίνετε για τι αυθαιρεσία μιλάμε. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η συνάδελφος που απολύθηκε τώρα, η Ελένη Δεμέναγα.
»Επί δύο χρόνια υπάρχει μία μεθοδευμένη προσπάθεια να την διώξουν. Υπάρχουν προϊστάμενοι που της μιλάνε επίτηδες υποτιμητικά. Παρά το γεγονός ότι είναι από τις πιο έμπειρες συναδέλφους, οι αξιολογήσεις της στοχοποιημένα και εκβιαστικά, χάλασαν τη βαθμολογία της. Αυτό το σύστημα της αξιολόγησης και τα συναφή, είναι καθαρά ένα παιχνίδι των διοικήσεων. Υπάρχουν ολόκληρες εταιρίες διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, που ακριβώς φτιάχνουνε μεθόδους για την καθυπόταξη του προσωπικού. Φτιάχνουν ερωτηματολόγια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της διοίκησης και που εν μία νυκτί ένας εξαιρετικός εργαζόμενος μπορεί να βρεθεί στη χαμηλότερη κλίμακα της βαθμολογίας απλά επειδή την επόμενη μέρα θέλουνε να τον απολύσουνε. Σε άλλες περιπτώσεις είχαμε προϊσταμένους που είχαν πρακτικές που θύμιζαν το συνδικαλιστικό της ασφάλειας παλιά, δηλαδή με μπλοκάκι να σημειώνουνε τους εργαζόμενους οι οποίοι συμμετέχουν σε απεργία».
Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και ο Mανώλης Μιχαηλάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της WIND ο οποίος μιλώντας στο TVXS χαρακτήρισε παράλογη τη τακτική απολύσεων που ακολουθεί η εταιρία την ώρα που ο αριθμός των εργαζομένων είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τις υπόλοιπες ανταγωνίστριες εταιρίες. «Είναι μία εταιρία η οποία απασχολεί 1.400 περίπου άτομα, δηλαδή πολύ κάτω από τον ανταγωνισμό. Οι υπόλοιπες εταιρίες έχουν γύρω στους 2.500 εργαζόμενους και μιλάω για πανελλαδικά, για ένα δίκτυο που πρέπει να στηριχτεί σε όλα τα επίπεδα, τεχνικά, εξυπηρέτησης πελατών, πωλήσεις, επικοινωνίες, τα πάντα. Απ’ ότι φαίνεται όμως η WIND επιθυμεί να το μειώσει αυτό το νούμερο». Μάλιστα ο κ Μιχαηλάκης έκανε λόγο και για μία πιθανή συγχώνευση ή εξαγορά της WIND από κάποια άλλη εταιρία: «Είναι μία εταιρία καθαρή, χωρίς χρέη, άρα λοιπόν μπορεί να βάλει τους εργαζόμενους μπροστά και να δουλέψουμε όλοι μαζί σε ένα περιβάλλον εξυγίανσης της εταιρίας. Παρόλ’ αυτά δεν το επιθυμεί απ’ ότι φαίνεται. Θέλει να μειώσει το προσωπικό για τους δικούς της λόγους που δεν έχει ξεκαθαρίσει. Πιθανότατα για μία νέα πώληση της εταιρίας ή για μία καινούρια εξαγορά ή συγχώνευση με κάποια άλλη εταιρία».
Η τελευταία απόλυση που πραγματοποιήθηκε ήταν αυτή της Ελένης Δεμέναγα. Το TVXS ήρθε σε επικοινωνία με την κ Δεμέναγα η οποία μίλησε ανοικτά για αυτή την πολιτική απολύσεων και για τις εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η εταιρία. «Δουλεύω δέκα χρόνια περίπου στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της WIND, τα τελευταία όμως δύο χρόνια έχει αλλάξει η πολιτική της εταιρίας όσον αφορά το τμήμα μου. Έχει εντατικοποιηθεί πάρα πολύ. Μας μιλάνε συνέχεια ότι για είναι ανταγωνιστικό το τηλεφωνικό κέντρο πρέπει να μειώσουνε το κόστος ανά κλήση, με διάφορους δικούς τους τρόπους. Αυτό συνεπάγεται ουσιαστικά τη στροφή σε προσλήψεις συμβασιούχων που αποτελούν πλέον το 80% των υπαλλήλων του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών, οι μόνιμοι εργαζόμενοι είναι περίπου δεκαπέντε.
»Εγώ είχα κακή αξιολόγηση ήδη από πέρυσι. Πρόκειται για μία υποκειμενική αξιολόγηση, δεν υπάρχουν κάποια στάνταρ κριτήρια με τα οποία μπορείς να αποδείξεις τη δουλειά σου. Πλέον έχω πάρει δύο κακές αξιολογήσεις. Τη μία μάλιστα, με πληροφόρησαν ότι δεν καλύπτω επαρκώς τη θέση, ότι δεν γνωρίζω δηλαδή, μετά από δέκα, χρόνια το αντικείμενο. Συμμετείχα βέβαια και σε όλες τις απεργίες του σωματείου γενικά, οπότε ήμουνα και αντιδραστικό στοιχείο».
Η ανακοίνωση της απόλυσης της ήρθε στη πόρτα του σπιτιού της αφού πρώτα είχε αρνηθεί να παραστεί σε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της εταιρίας. «Μία μέρα με φώναξε η μάνατζερ του τμήματος μαζί με την προϊσταμένη και μου είπαν να πάρω τα πράγματά μου και να πάμε στο Μαρούσι που είναι τα κεντρικά της εταιρίας. Ρώτησα να μάθω το λόγο χωρίς ωστόσο να μου δώσουν καμία απάντηση. Είχα καταλάβει βέβαια τι με θέλανε, γιατί αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται στις απολύσεις, αλλά αρνήθηκα να τις ακολουθήσω. Παράλληλα, με καλούσε στο τηλέφωνο τόσο ο διευθυντής της εξυπηρέτησης πελατών, όσο και ο γενικός διευθυντής, ισχυριζόμενοι ότι ήθελαν να συζητήσουμε κάποια πράγματα για μένα, για την απόδοσή μου και τίποτα περισσότερο, χωρίς πάλι εγώ να δεχθώ. Αργότερα όμως το απόγευμα όταν γύρισα σπίτι ήταν ήδη τοιχοκολλημένη η απόλυση έξω από την πόρτα μου. Προς το παρόν η πρώτη αντίδραση είναι να πάμε αύριο στην επιθεώρηση εργασίας και να κάνουμε καταγγελία».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top