Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Νέες επιλογές για δημοσίευση αναρτήσεων στο Facebook


Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook παρουσίασε αθόρυβα μια νέα προσθήκη για κοινοποίηση δημοσιεύσεων που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν το πού θα δημοσιεύσουν την ανάρτηση που θα μοιραστούν: στον δικό τους τοίχο, στον τοίχο ενός φίλου τους, σε ένα group, ή σε προσωπικό μήνυμα.

Πέρα από αυτήν την προσθήκη το Facebook έχει παρουσιάσει εδώ και λίγες το νέοκουμπί Send, όπως έχουμε ήδη γράψει, που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν κάποια είδηση ή σελίδα μέσω προσωπικού μηνύματος. Ήδη χρησιμοποιείται από περισσότερες από 25.000 ιστοσελίδες.
Πολλές νέες προσθήκες για το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο. Όσο περισσότερο το Facebook βρίσκει νέους τρόπους συνομιλίας μεταξύ των χρηστών της, τόσο περισσότερο οι χρήστες θα τους χρησιμοποιούν.



Τα Angry Birds εισβάλουν στον Chrome και στους άλλους browsers


Σήμερα και κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του event Google I/O, εκπρόσωπος της Rovio, της εταιρείας που ανέπτυξε το Angry Birds, έκανε την εμφάνισή του για να ανακοινώσει τη νέα έκδοση του παιχνιδιού: το Angry Birds για το διαδίκτυο.

Η νέα έκδοση του άκρως επιτυχημένου παιχνιδιού διατίθεται μέσω του Chrome Web Store, παρά το γεγονός ότι είναι συμβατό και με τους άλλους browsers. Δημιουργήθηκε με τη χρήση WebGL και χρησιμοποιεί τη μέθοδο local-caching ώστε να μπορείτε να παίζετε και την ώρα που δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Από το Angry Birds για browsers δε θα μπορούσε να λείπει ο Mighty Eagle (για να περνάτε στα επόμενα επίπεδα με ένα κλικ), τον οποίο μπορείτε να αγοράσετε μέσα στο παιχνίδι με το νέο σύστημα πληρωμών της Google.

Angry Birds και στο διαδίκτυο λοιπόν! Πείτε μας τη γνώμη σας όταν τοδοκιμάσετε. Α και για να μην το ξεχάσω, δώστε βάση στις βόμβες "Chrome" μέσα στο παιχνίδι... 



Πηγή


Από το καλοκαίρι θα έχετε πρόσβαση στα Gmail, Google Calendar και Google Docs χωρίς σύνδεση διαδικτύου


Στο χθεσινό event Google I/O, αποδείχθηκε το πόσο σοβαρά έχει πάρει η Google το εγχείρημα του Chrome OS. Με τη κυκλοφορία των Chromebooks, η εταιρεία στοχεύει να χτυπήσει τη Microsoft και τα Windows ακριβώς στην καρδιά. Αλλά για την επιτυχία αυτού χρειάζεται κάτι πολύ σημαντικό: την offline πρόσβαση.

Με αυτό κατά νου, ο Sundar Pichai, διευθυντής product management της Google, αποκάλυψε ότι εδώ και μήνες η εταιρεία χρησιμοποιεί offline εκδόσεις των τριών πιο δημοφιλών εφαρμογών της: του Gmail, του Google Calendar και των Google Docs. Από το καλοκαίρι, η λειτουργία αυτή θα διατεθεί στο ευρύ κοινό και έτσι όλοι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

O Pichai ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ήδη εκατοντάδες εφαρμογές στο Chrome Web Store με offline πρόσβαση ενώ σχεδόν όλα τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα χωρίς την χρήση του διαδικτύου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Angry Birds για Chrome που επίσης ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε χθες. Υπογράμμισε τέλος, ότι η offline πρόσβαση θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τωνChromebooks, αφού δε θα απαιτείται συνεχής σύνδεση στο διαδίκτυο (που ως γνωστόν εξαντλεί τη μπαταρία πολύ γρήγορα).


Σημαντική και πολύ πρακτική η συγκεκριμένη λειτουργία. Εσείς τι πιστεύετε;



Εικονικό δοκιμαστήριο με Kinect στο Topshop της Μόσχας



Το Topshop πολλοί από εσάς θα το γνωρίζετε πολύ καλά ενώ άλλοι δε θα έχετε ιδέα ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων μόδας σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Πρόσφατα, στο υποκατάστημα της Μόσχας, εγκαταστάθηκε πειραματικά ένα εικονικό δοκιμαστήριο.

Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο "εικονικό δοκιμαστήριο"; Με την πρώτη ματιά, μοιάζει με μία τηλεόραση τοποθετημένη κατακόρυφα. Σχεδιασμένη από την εταιρεία AR Door, χρησιμοποιεί έναν σένσορα κίνησης Kinect καθώς και μία κάμερα, επιτρέποντας στους πελάτες να δοκιμάζουν τα ρούχα που τους ενδιαφέρουν χωρίς να χρειάζεται να μπουν στο κλασσικό δοκιμαστήριο και να αλλάξουν.






Φυσικά, το εικονικό δοκιμαστήριο δεν είναι μία καινοτομία και έχει δρόμο ακόμα ώστε να τελειοποιηθεί, καθώς τα εικονικά ρούχα δεν έχουν καλή ποιότητα προβολής και δεν ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα του κάθε πελάτη.

Το θέμα είναι, όταν τελειοποιηθεί, θα προτιμούν οι πελάτες να δοκιμάζουν στην πραγματικότητα τα ρούχα πριν τα αγοράσουν ή θα αρκούνται στην εικονική δοκιμή; Προσωπικά, θα επιλέξω τον Kinect τρόπο! Εσείς; 



Πηγή


Βίντεο ντοκουμέντο "προδίδει" τους δολοφόνους του 44χρονου


Ευκρινές οπτικό υλικό από τη δολοφονία του 44χρονου άνδρα, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, την Τρίτη (10/05) έχει στα χέρια της η Αστυνομία, που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. “Όλα κράτησαν περίπου 15 δευτερόλεπτα...”, αναφέρει αξιωματικός της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας πως το πλάνο είναι αρκετά μακρινό, ωστόσο ευκρινές γι' αυτό που συνέβη.
“Είναι σοκαριστικό. Φαίνονται όλα πολύ καθαρά. Από το βίντεο μπορούν να εξαχθούν καλές εικόνες των δραστών, ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία αναζήτησης και αναγνώρισής τους”.

Μιλώντας στο “Βήμα” (12/05) ο αξιωματικός που έχει δει το βίντεο, που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας, είπε πως “εικονίζονται τρία άτομα, που φαίνεται να προέρχονται από χώρα της βορείου Αφρικής, ίσως από τηνΑλγερία ή το Μαρόκο, να πλησιάζουν από πίσω τον άτυχο άνδρα, με στόχο να του αρπάξουν την τσάντα”.

“Είναι προφανές, ότι ήξεραν, τι είχε μέσα”, υπογράμμισε, αναφέροντας πως ο 44χρονος αντιστάθηκε και προσπάθησε να συγκρατήσει την τσάντα του, με αποτέλεσμα να δεχθεί χτυπήματα από μαχαίρι και να καταρρεύσει σε αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στο σημείο και καλυμμένο με κουκούλα, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς την Ηπείρου.

“Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια επίθεση”

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, που υπηρετούν στην περιοχή, επισημαίνουν ότι “τέτοιου είδους αιματηρή επίθεση μεεν ψυχρώ δολοφονία Έλληνα πολίτη, για να του αρπάξουν μία τσάντα, δεν είχε σημειωθεί ξανά τα τελευταία χρόνια σε αυτήν την περιοχή”, γεγονός που καθιστά σαφές, ότι οι δράστες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Σε γειτονικό σημείο είχε σημειωθεί δολοφονία ενός αλλοδαπού μετά από καυγά σε μπαρ της περιοχής όπως εξάλλου έχουν υπάρξει και αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών, ενώ έχουν σημειωθεί αρκετές περιπτώσεις αρπαγών τσαντών με την απειλή μαχαιριού.

Καμίνης: “Σε λίγο η Αθήνα θα θυμίζει Βηρυτό του '70”

Σε προειδοποίηση ότι υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα σύντομα να θυμίζει συνοικίες Βηρυτού της δεκαετίας του ’70 προχώρησε την Πέμπτη (12/05) ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή".

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι ώς τα τέλη Ιουνίου οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε επιλεγμένες γειτονιές. 
"Η εικόνα της Ομόνοιας είναι απαράδεκτη. Πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις, να φέρουμε φοιτητές, να επιδοτήσουμε το ενοίκιο, να δώσουμε κίνητρα να ξανανοίξουν τα καταστήματα, να δημιουργήσουμε θυλάκους ζωής στην πόλη
", τόνισε.

"Οι δημοτικοί υπάλληλοι ούτε όπλο φέρουν ούτε εκπαίδευση έχουν ούτε να συλλάβουν μπορούν κανέναν. Μέχρι τέλος Ιουνίου ο δημοτικός αστυνομικός θα κάνει την εμφάνιση σε κάποιες επιλεγμένες γειτονιές.

Πρέπει να τονώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, το έχω τονίσει και στον πρωθυπουργό. Σε μεικτά κλιμάκια η δημοτική αστυνομία μπορεί να περιπολήσει", 
διευκρίνισε. 



Πηγή


Η απάντηση του Α. Κανάκη περί σάτιρας στο Cosmo.gr! (vid)


Απάντησαν στο Cosmo.gr οι Ράδιο Αρβύλα για το πρόστιμο που τους επέβαλε το ΕΣΡ ύψους 50.000 ευρώ για τη φράση που είχαν πει " οι βουλευτές λειτουργούν σαν κλίκα. Είναι μια σπείρα των 300".
Ο Αντώνης Κανάκης αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Cosmo μίλησε για τις οδηγίες περί σάτιρας που εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης λέγοντας πως η σάτιρα μπορεί να γίνεται πάνω σε νοοτροπίες και όχι θεσμούς.
Ο ίδιος συνέχισε αστειευόμενος ζητώντας από το ΕΣΡ να δώσει συμβουλές για τον έρωτα και το πρώτο ραντεβού ενώ συμφώνησε μαζί του και ο Γιάννης Σερβετάς.
Ωστόσο, λίγο αργότερα εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του ΕΣΡχαρακτηρίζοντάς τους ως τροχονόμους που κόβουν κλήσεις και είναι περίγελος της κοινωνίας.
Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα





Πηγή


Toon Posers



Η μεγαλύτερη φάρσα που έγινε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση.




ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πολίστας και playmate σε ροζ dvd!


Νέα ταινία ερωτικού περιεχομένου έρχεται να ταράξει τα νερά της showbiz για ακόμη μια φορά! 

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές θα εκπλήξουν κυρίως με τις ιδιότητες τους. Ο παραγωγός Δημήτρης Σειρηνάκης επεκτείνεται και στο χώρο του αθλητισμού αφού ένας εκ των πρωταγωνιστών είναι αθλητής και τι αθλητής! Γνωστός πολίστας σε ομάδα της Αττικής. Όσο για την παρτενέρ του; Μοντέλο φυσικά, καθώς είναι γνωστό πόσο πολύ ταιριάζουν ανατομικά τα μοντέλα με τους αθλητές! Αλλά τι μοντέλο… γνωστή playmate παρακαλώ, που το όνομα της έχει συζητηθεί ουκ ολίγες φορές στο χώρο της showbiz! Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει από 20 έως τέλος Μάιου. Μέχρι τότε μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε συνδυασμούς! 


O καννίβαλος δεν αστειευόταν!



Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 43χρονο καννίβαλο από τη Σλοβακία που έγραψε στο αγγελία στο internet πως ψάχνει για κάποιον πρόθυμο να δολοφονηθεί, μαγειρευτεί και φαγωθεί.

Θετικά απάντησε ένας Ελβετός, νομίζοντας πως...
επρόκειτο για κάποιο μακάβριο παιχνίδι φαντασίας.

Όταν όμως έφτασε στην Σλοβακία και τηλεφώνησε στον 43χρονο για να του δώσει οδηγίες πως να βρεθούν κατάλαβε, έστω και αργά, πως ο Σλοβάκος δεν ''έπαιζε'' με το...φαγητό του.

Έτσι ο Ελβετός τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και στο ραντεβού για δείπνο παρουσιάστηκε ένας αστυνομικός που τελικά συνέλαβε τον καννίβαλο.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top