Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Βίντεο ντοκουμέντο "προδίδει" τους δολοφόνους του 44χρονου


Ευκρινές οπτικό υλικό από τη δολοφονία του 44χρονου άνδρα, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, την Τρίτη (10/05) έχει στα χέρια της η Αστυνομία, που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. “Όλα κράτησαν περίπου 15 δευτερόλεπτα...”, αναφέρει αξιωματικός της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας πως το πλάνο είναι αρκετά μακρινό, ωστόσο ευκρινές γι' αυτό που συνέβη.
“Είναι σοκαριστικό. Φαίνονται όλα πολύ καθαρά. Από το βίντεο μπορούν να εξαχθούν καλές εικόνες των δραστών, ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία αναζήτησης και αναγνώρισής τους”.

Μιλώντας στο “Βήμα” (12/05) ο αξιωματικός που έχει δει το βίντεο, που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας, είπε πως “εικονίζονται τρία άτομα, που φαίνεται να προέρχονται από χώρα της βορείου Αφρικής, ίσως από τηνΑλγερία ή το Μαρόκο, να πλησιάζουν από πίσω τον άτυχο άνδρα, με στόχο να του αρπάξουν την τσάντα”.

“Είναι προφανές, ότι ήξεραν, τι είχε μέσα”, υπογράμμισε, αναφέροντας πως ο 44χρονος αντιστάθηκε και προσπάθησε να συγκρατήσει την τσάντα του, με αποτέλεσμα να δεχθεί χτυπήματα από μαχαίρι και να καταρρεύσει σε αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στο σημείο και καλυμμένο με κουκούλα, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς την Ηπείρου.

“Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια επίθεση”

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, που υπηρετούν στην περιοχή, επισημαίνουν ότι “τέτοιου είδους αιματηρή επίθεση μεεν ψυχρώ δολοφονία Έλληνα πολίτη, για να του αρπάξουν μία τσάντα, δεν είχε σημειωθεί ξανά τα τελευταία χρόνια σε αυτήν την περιοχή”, γεγονός που καθιστά σαφές, ότι οι δράστες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Σε γειτονικό σημείο είχε σημειωθεί δολοφονία ενός αλλοδαπού μετά από καυγά σε μπαρ της περιοχής όπως εξάλλου έχουν υπάρξει και αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών, ενώ έχουν σημειωθεί αρκετές περιπτώσεις αρπαγών τσαντών με την απειλή μαχαιριού.

Καμίνης: “Σε λίγο η Αθήνα θα θυμίζει Βηρυτό του '70”

Σε προειδοποίηση ότι υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα σύντομα να θυμίζει συνοικίες Βηρυτού της δεκαετίας του ’70 προχώρησε την Πέμπτη (12/05) ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή".

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι ώς τα τέλη Ιουνίου οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε επιλεγμένες γειτονιές. 
"Η εικόνα της Ομόνοιας είναι απαράδεκτη. Πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις, να φέρουμε φοιτητές, να επιδοτήσουμε το ενοίκιο, να δώσουμε κίνητρα να ξανανοίξουν τα καταστήματα, να δημιουργήσουμε θυλάκους ζωής στην πόλη
", τόνισε.

"Οι δημοτικοί υπάλληλοι ούτε όπλο φέρουν ούτε εκπαίδευση έχουν ούτε να συλλάβουν μπορούν κανέναν. Μέχρι τέλος Ιουνίου ο δημοτικός αστυνομικός θα κάνει την εμφάνιση σε κάποιες επιλεγμένες γειτονιές.

Πρέπει να τονώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, το έχω τονίσει και στον πρωθυπουργό. Σε μεικτά κλιμάκια η δημοτική αστυνομία μπορεί να περιπολήσει", 
διευκρίνισε. 



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top