Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Διασφαλίστε τον κωδικό σας στο Facebook



Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο πέραν των βασικών, υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα επικοινωνίας το πιο γνωστό το οποίο λογικά οι περισσότεροι έχουν παρατηρήσει είναι αυτό το http που βρίσκεται στην αρχή της κάθε διεύθυνσης στο διαδίκτυο.

Όταν βλέπουμε https τότε περιηγούμαστε μέσω ασφαλέστερων συνδέσεων σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.
Αυτό λοιπόν μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε και στην ιστοσελίδα του facebook, εάν δεν το έχουμε κάνει ήδη με 3 απλές κινήσεις.

1. Πηγαίνουμε στη καρτέλα λογαριασμός, που βρίσκεται επάνω δεξιά στην ιστοσελίδα του facebook.
2. Ρυθμίσεις λογαριασμού
3. Ασφάλεια λογαριασμού, και εκεί τσεκάρουμε την επιλογή περιήγηση στο facebook με ασφαλή σύνδεση.

Και είμαστε έτοιμοι. Τώρα θα έχει αλλάξει λογικά και η μορφή της διεύθυνσης, υποδηλώνοντας ότι κινούμαστε σε ασφαλές περιβάλλον.


Facebook & CIA --βραβευση του Mark Zuckerberg, για το θεαρεστο εργο του .



Το Facebook δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA και μάλιστα πείραμα το οποίο πήγε πολύ καλύτερα απ’ότι οι ίδιοι περίμεναν.
Τα εύσημα, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA, ανήκουν στον Mark Zuckerberg, ο οποίος στην CIA είναι γνωστός με την κωδική ονομασία
«The Overlord» (Ο Επικυρίαρχος)…
Στη φωτογραφία ο τρίτος από αριστερά είναι ο ίδιος ο Μαρκ Zuckerberg
Ο διευθυντής της CIA, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κονγκρέσου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:
«Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά εκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA».
Επίσης υπογράμμισε πόσα λεφτά γλυτώνει η CIA από το Facebook. Δυστυχώς, όπως δήλωσε, άλλα προγράμματα όπως το Twitter δεν πηγαίνουν τόσο καλά: «400 δισ tweets και ούτε μια χρήσιμη πληροφορία…»


Εγκαινιάστηκε γυμναστήριο για γυμνιστές στην Ισπανία!!!



Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν φοράτε ρούχα. Το πρώτο γυμναστήριο για γυμνιστές στην Ισπανία άνοιξε τις πόρτες του στην πόλη Arrigorriaga .

Το γυμναστήριο μάλιστα έχει αποκτήσει ήδη φανατικούς θαμώνες που δεν διστάζουν να βγάλουν τα ρούχα τους και να πιάσουν δουλειά για να φτιάξουν ένα καλό σώμα. Άλλωστε όπως λένε και οι γυμναστές σημασία δεν έχει αν φοράς ή όχι ρούχα. Σημασία έχει να κάνεις σωστά τις ασκήσεις για να αποκτήσεις και το σώμα που θες αλλά και να είσαι υγιής.

Οι ιδιοκτήτες πριν ανοίξουν το γυμναστήριο έκαναν μια έρευνα αγοράς και είδαν ότι αρκετός κόσμος το ζητούσε. Μάλιστα στην περιοχή υπάρχουν δύο κολυμβητήρια για γυμνιστές. Έτσι προχώρησαν και αυτοί στο να φτιάξουν το γυμναστήριο. Κοντά στην περιοχή υπάρχει και μια φημισμένη παράλια γυμνιστών και οι ισπανοί ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου ετοιμάζουν και προσφορές για το καλοκαίρι για όσους θα βρίσκονται εκεί και θα ήθελαν να κάνουν και λίγη γυμναστική.

Μέχρι στιγμής μπορεί κανείς να κάνει ασκήσεις σε διάφορα όργανα γυμναστικής που υπάρχουν μέσα στο γυμναστήριο ενώ σύντομα θα προσφέρει και μαθήματα γυμνής... γιόγκα.


ΠΑΕ... δανείστηκε από Μαφία!


Σάλος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ΠΑΕ (πληροφορίες αναφέρουν τον Ηρακλή) δανείστηκε από τοκογλύφους και ανθρώπους της… Μαφίας 514.000 ευρώ, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Δεν του έφταναν τα προβλήματα, δεν του έφταναν τα επεισόδια, το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως έχει σχέσεις και με κυκλώματα της νύχτας.

Αυτό φαίνεται και από την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η οποία αναφερόμενη στην εξάρθρωση σπείρας, επισήμανε πως υπήρξε ΠΑΕ που δανείστηκε 514.000 ευρώ με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μάλιστα πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως η ομάδα αυτή είναι ο Ηρακλής και συγκεκριμένα το πρόσωπο που εμπλέκεται παλιό μέλος του Δ.Σ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής: «Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης εκβιάσεων-τοκογλυφίας, παροχής προστασίας σε καταστηματάρχες και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συνελήφθησαν 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον 13 ατόμων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από πολύμηνη έρευνα εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται την τελευταία 5ετία, σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εκβιάσεων, τοκογλυφίας κα παροχής προστασίας σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος είκοσι (22) συνολικά ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν ο "ιθύνων νους" και (8) επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 21 ως 34 ετών, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα δεκατρία (13) μέλη.

Η δικογραφία αφορά τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», "Τοκογλυφίας και Εκβίασης κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση", παράβασης του Νόμου "περί Όπλων" και "περί Ναρκωτικών", "Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και εντός εγκληματικής οργάνωσης" και άλλα ποινικά αδικήματα.
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα:

• Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση τους σχέση.
• Εξακριβώθηκε ο τρόπος-μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
• Προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, από τον εγκέφαλο του κυκλώματος.
• Εξακριβώθηκαν τα (24) καταστήματα-επιχειρήσεις, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.
• Προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων ("ξέπλυμα μαύρου χρήματος").
Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι τουλάχιστον 11 άτομα, δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, με τοκογλυφικούς όρους, από τον 34χρονο "εγκέφαλο" του κυκλώματος, ο οποίος στη συνέχεια, μέσω των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και με διάφορες μεθόδους, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή των παράνομων τόκων.

Ενδεικτικά για το έτος 2009, ο τοκογλυφικός δανεισμός ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.

Τα προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες χρηματικά ποσά, νομιμοποιούνταν παρανόμως με αγορές πολυτελών οχημάτων και ακινήτων, στις οποίες προέβαινε ο 34χρονος "αρχηγός" του κυκλώματος και η 29χρονη σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, προσδιορίστηκαν ως δραστηριότητες και αποκτήματα από "ξέπλυμα μαύρου χρήματος":

• Δεκατέσσερα (14) πολυτελή οχήματα, εμπορικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ,
• Έξι (6) οικίες, ιδιαίτερα μεγάλης αντικειμενικής αξίας,
• Σκάφος αναψυχής, αξίας 1.048.000 ευρώ,
• Πλήθος πολύτιμων κοσμημάτων και ρολογιών, μεγάλης χρηματικής αξίας.
• Δανεισμός του ποσού των 514.000 ευρώ, σε ποδοσφαιρική Ανώνυμη εταιρεία, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έναντι χρηματικής αμοιβής, παρείχε εκβιαστικά "προστασία" σε 20 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και 4 καταστήματα της Αθήνας, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ενδεικτικά για το τελευταίο 11μηνο, ανερχόταν σε 375.000 ευρώ, περίπου.

Σε παλιότερη , αλλά και τωρινή έρευνα στην οικία του "αρχηγού" του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα πιστόλι ρέπλικα,
• Πλήθος τραπεζικών επιταγών,
• Ιδιωτικά συμφωνητικά άτυπων συμβάσεων δανείου,
• Χρεόγραφα, τα οποία εξετάζονται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».



Πηγή


Πιάτσα ταξί στην Κίνα…

Πιάτσα ταξί στην Κίνα…










Οι πρώτες φωτογραφίες με κίνηση!

Είναι, σύμφωνα με δικά τους λεγόμενα, «κάτι περισσότερο από φωτογραφία και κάτι λιγότερο από βίντεο». Δυο καλλιτέχνες κατάφεραν να δημιουργήσουν τις πρώτες φωτογραφίες με κίνηση!

Οι «cinemagraphs», όπως τις αποκαλούν, μοιάζουν με κανονικές φωτογραφίες, όμως στην πραγματικότητα έχουν ένα συγκεκριμένο μέρος το οποίο κινείται και έχει ως σκοπό να καθηλώνει το μάτι.

Σε μια από τις φωτογραφίες βλέπουμε μια γεμάτη με κόσμο πλατεία, όπου όλοι μοιάζουν παγωμένοι, ενώ ένας άνδρας που κάθεται στο παγκάκι διαβάζει και γυρίζει κανονικά την σελίδα στην εφημερίδα του.

Σε μια άλλη φωτογραφία, η φωτογράφος Jamie Beck, μια εκ των δυο ανθρώπων που εμπνεύστηκαν αυτά τα πρωτότυπα εφέ, απαθανάτισε μια κοπέλα, τα μαλλιά της οποίας κινούνται στο φύσημα του αέρα.

Η Beck, σε συνεργασία με τον motion graphics artist Kevin Burg, δημιούργησε τις «cinemagraphs» με τη βοήθεια του GIF, παρόμοιο είδος φωτογραφίας με το JPEG, το οποίο δεν είναι φυσικά νέο εύρημα.

Όμως, μόνο τώρα με τη διάδοση του broadband Internet, κατέφεραν να δημιουργήσουν κάτι τόσο εντυπωσιακό. «Με τις cinemagraphs δίνουμε κίνηση σε απλά φωτογραφίες» λέει η Beck.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Η Beck τραβάει τις φωτογραφίες και στη συνέχεια ο Burg προσθέτει την κίνηση. Για τις περισσότερες του παίρνει αρκετές ώρες, οι πιο σύνθετες όμως μπορεί να τον κρατήσουν απασχολημένο ακόμα και ολόκληρη μέρα!
































Πηγή



YouTube video-on-demand με χιλιάδες δημοφιλείς τίτλους, από την επόμενη εβδομάδα!



Από την περυσινή χρονιά έχει ξεκινήσει η υπηρεσία ενοικίασης ταινιών μέσω του YouTube, αλλά μόλις πρόσφατα έκλεισαν οριστικά σημαντικές συμφωνίες με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο (Sony Pictures Entertainment, Warner Bros., Universal κλπ.) για την μετάδοση δημοφιλών ταινιών!

Η νέα υπηρεσία θα ανταγωνιστεί στα ίσα το iTunes, προσφέροντας ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και videos σε τιμές από $1.99 έως $3.99, αλλά προς το παρόν μόνο σε κατοίκους των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του YouTube:

“Σταδιακά προσθέτουμε ολοένα και περισσότερες ταινίες, από την πρώτη ημέρα έναρξης της υπηρεσίας pay-per-view, και αυτή τη στιγμή διαθέτουμε μερικές χιλιάδες!”

Η αρχική σκέψη είναι να προσφέρονται οι ταινίες την ίδια ημέρα που θα κυκλοφορούν και στα video clubs ή στο iTunes, αλλά σίγουρα μετά την κυκλοφορία τους σε συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως είναι το Neflix ή το Lovefilm.



Πηγή 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top