Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

ΠΑΕ... δανείστηκε από Μαφία!


Σάλος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ΠΑΕ (πληροφορίες αναφέρουν τον Ηρακλή) δανείστηκε από τοκογλύφους και ανθρώπους της… Μαφίας 514.000 ευρώ, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Δεν του έφταναν τα προβλήματα, δεν του έφταναν τα επεισόδια, το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως έχει σχέσεις και με κυκλώματα της νύχτας.

Αυτό φαίνεται και από την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η οποία αναφερόμενη στην εξάρθρωση σπείρας, επισήμανε πως υπήρξε ΠΑΕ που δανείστηκε 514.000 ευρώ με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μάλιστα πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως η ομάδα αυτή είναι ο Ηρακλής και συγκεκριμένα το πρόσωπο που εμπλέκεται παλιό μέλος του Δ.Σ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής: «Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης εκβιάσεων-τοκογλυφίας, παροχής προστασίας σε καταστηματάρχες και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συνελήφθησαν 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον 13 ατόμων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από πολύμηνη έρευνα εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται την τελευταία 5ετία, σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εκβιάσεων, τοκογλυφίας κα παροχής προστασίας σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος είκοσι (22) συνολικά ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν ο "ιθύνων νους" και (8) επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 21 ως 34 ετών, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα δεκατρία (13) μέλη.

Η δικογραφία αφορά τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», "Τοκογλυφίας και Εκβίασης κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση", παράβασης του Νόμου "περί Όπλων" και "περί Ναρκωτικών", "Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και εντός εγκληματικής οργάνωσης" και άλλα ποινικά αδικήματα.
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα:

• Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση τους σχέση.
• Εξακριβώθηκε ο τρόπος-μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
• Προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, από τον εγκέφαλο του κυκλώματος.
• Εξακριβώθηκαν τα (24) καταστήματα-επιχειρήσεις, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.
• Προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων ("ξέπλυμα μαύρου χρήματος").
Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι τουλάχιστον 11 άτομα, δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, με τοκογλυφικούς όρους, από τον 34χρονο "εγκέφαλο" του κυκλώματος, ο οποίος στη συνέχεια, μέσω των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και με διάφορες μεθόδους, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή των παράνομων τόκων.

Ενδεικτικά για το έτος 2009, ο τοκογλυφικός δανεισμός ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.

Τα προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες χρηματικά ποσά, νομιμοποιούνταν παρανόμως με αγορές πολυτελών οχημάτων και ακινήτων, στις οποίες προέβαινε ο 34χρονος "αρχηγός" του κυκλώματος και η 29χρονη σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, προσδιορίστηκαν ως δραστηριότητες και αποκτήματα από "ξέπλυμα μαύρου χρήματος":

• Δεκατέσσερα (14) πολυτελή οχήματα, εμπορικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ,
• Έξι (6) οικίες, ιδιαίτερα μεγάλης αντικειμενικής αξίας,
• Σκάφος αναψυχής, αξίας 1.048.000 ευρώ,
• Πλήθος πολύτιμων κοσμημάτων και ρολογιών, μεγάλης χρηματικής αξίας.
• Δανεισμός του ποσού των 514.000 ευρώ, σε ποδοσφαιρική Ανώνυμη εταιρεία, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έναντι χρηματικής αμοιβής, παρείχε εκβιαστικά "προστασία" σε 20 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και 4 καταστήματα της Αθήνας, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ενδεικτικά για το τελευταίο 11μηνο, ανερχόταν σε 375.000 ευρώ, περίπου.

Σε παλιότερη , αλλά και τωρινή έρευνα στην οικία του "αρχηγού" του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα πιστόλι ρέπλικα,
• Πλήθος τραπεζικών επιταγών,
• Ιδιωτικά συμφωνητικά άτυπων συμβάσεων δανείου,
• Χρεόγραφα, τα οποία εξετάζονται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top