Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Από το καλοκαίρι θα έχετε πρόσβαση στα Gmail, Google Calendar και Google Docs χωρίς σύνδεση διαδικτύου


Στο χθεσινό event Google I/O, αποδείχθηκε το πόσο σοβαρά έχει πάρει η Google το εγχείρημα του Chrome OS. Με τη κυκλοφορία των Chromebooks, η εταιρεία στοχεύει να χτυπήσει τη Microsoft και τα Windows ακριβώς στην καρδιά. Αλλά για την επιτυχία αυτού χρειάζεται κάτι πολύ σημαντικό: την offline πρόσβαση.

Με αυτό κατά νου, ο Sundar Pichai, διευθυντής product management της Google, αποκάλυψε ότι εδώ και μήνες η εταιρεία χρησιμοποιεί offline εκδόσεις των τριών πιο δημοφιλών εφαρμογών της: του Gmail, του Google Calendar και των Google Docs. Από το καλοκαίρι, η λειτουργία αυτή θα διατεθεί στο ευρύ κοινό και έτσι όλοι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

O Pichai ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ήδη εκατοντάδες εφαρμογές στο Chrome Web Store με offline πρόσβαση ενώ σχεδόν όλα τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα χωρίς την χρήση του διαδικτύου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Angry Birds για Chrome που επίσης ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε χθες. Υπογράμμισε τέλος, ότι η offline πρόσβαση θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τωνChromebooks, αφού δε θα απαιτείται συνεχής σύνδεση στο διαδίκτυο (που ως γνωστόν εξαντλεί τη μπαταρία πολύ γρήγορα).


Σημαντική και πολύ πρακτική η συγκεκριμένη λειτουργία. Εσείς τι πιστεύετε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top