Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Εικονικό δοκιμαστήριο με Kinect στο Topshop της Μόσχας



Το Topshop πολλοί από εσάς θα το γνωρίζετε πολύ καλά ενώ άλλοι δε θα έχετε ιδέα ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων μόδας σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Πρόσφατα, στο υποκατάστημα της Μόσχας, εγκαταστάθηκε πειραματικά ένα εικονικό δοκιμαστήριο.

Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο "εικονικό δοκιμαστήριο"; Με την πρώτη ματιά, μοιάζει με μία τηλεόραση τοποθετημένη κατακόρυφα. Σχεδιασμένη από την εταιρεία AR Door, χρησιμοποιεί έναν σένσορα κίνησης Kinect καθώς και μία κάμερα, επιτρέποντας στους πελάτες να δοκιμάζουν τα ρούχα που τους ενδιαφέρουν χωρίς να χρειάζεται να μπουν στο κλασσικό δοκιμαστήριο και να αλλάξουν.






Φυσικά, το εικονικό δοκιμαστήριο δεν είναι μία καινοτομία και έχει δρόμο ακόμα ώστε να τελειοποιηθεί, καθώς τα εικονικά ρούχα δεν έχουν καλή ποιότητα προβολής και δεν ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα του κάθε πελάτη.

Το θέμα είναι, όταν τελειοποιηθεί, θα προτιμούν οι πελάτες να δοκιμάζουν στην πραγματικότητα τα ρούχα πριν τα αγοράσουν ή θα αρκούνται στην εικονική δοκιμή; Προσωπικά, θα επιλέξω τον Kinect τρόπο! Εσείς; 



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top