Τετάρτη 20 Απριλίου 2011


To Nintendo 3DS μπορεί να βλάψει την όραση των μικρών παιδιών



Η τεχνολογία 3D φαίνεται να έχει εισβάλει παντού, σε τηλεοράσεις, ταινίες, κονσόλες παιχνιδιών, ακόμα και σε φορητές παιχνιδομηχανές. Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που παραπονιούνται για την κούραση στα μάτια τους μετά από παρακολούθηση 3D εικόνων. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες προωθούν την τρισδιάστατη τεχνολογία σε όλες τις συσκευές και φυσικά η Nintendo δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά μετά από ανακοίνωση της δηλώνει πως η νέα της συσκευή Nintendo 3DS μπορεί να βλάψει την όραση.

Η προειδοποίηση βρέθηκε γραμμένη στα Ιαπωνικά, και το Gizmodo τη μετάφρασε στα Αγγλικά.

Τα παιδιά κάτω των 6 ετών, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την επιλογή προβολής τρισδιάστατων γραφικών στο Nintendo 3DS καθώς η όραση τους ακόμα αναπτύσσεται. Αυτό οφείλεται στον τρόπο που λειτουργεί η στερεοσκοπική τρισδιάστατη απεικόνιση, δείχνοντας σε κάθε μάτι μια διαφορετική εικόνα, και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ανάπτυξη της όρασης των μικρών παιδιών

Η Nintendo δεν είναι η πρώτη που ανακοινώνει κάτι τέτοιο. H Sony είχε βγάλει μια παρόμοια ανακοίνωση πριν λίγο καιρό, η οποία εμφανιζόταν στους όρους χρήσης για την τεχνολογία 3D στα παιχνίδια, και αφορούσε συγκεκριμένα παιδιά μικρότερα των 6 ετών. Επίσης η Sony προειδοποιεί ότι η τεχνολογία 3D μπορεί να βλάψει την όραση όχι μόνο με τρισδιάστατα παιχνίδια αλλά και με 3D ταινίες ή 3D τηλεοράσεις. Τέλος, η Sony προτείνει στους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους σε οφθαλμίατρο πριν ξεκινήσουν να παίζουν ή να παρακολουθούν 3D εικόνες.

Η Nintendo θα παρέχει ένα τρόπο στους γονείς να προστατέψουν την όραση των παιδιών τους, προσθέτοντας γονικό έλεγχο στο Nintendo 3DS έτσι ώστε τα παιχνίδια να απεικονίζονται στις 2 διαστάσεις.

Μήπως τελικά θα έπρεπε να ανησυχούμε για την 3D τεχνολογία και τον τρόπο που αυτή προωθείται;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top