Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Μιχρή συμμετοχή και χωριστές συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά


Με κεντρικό αίτημα την απεμπλοκή από τη "μνημονιακή πολιτική" και με αντικυβερνητικά συνθήματα 3.500 χιλιάδες περίπου διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου στις 11 το πρωί είχε ξεκινήσει το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ, προς την πλατεία Συντάγματος.

Σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης έκαναν λόγο για αδιέξοδη πολιτική που οδηγεί στην περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων και στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τις χωριστές συγκεντρώσεις και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των κατοίκων της Κερατέας.

Την ανάγκη για ενότητα του εργατικού κινήματος και έντασης των αγώνων τόνισαν στις δηλώσεις τους ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και ο αναπληρωτής Γ.Γ. της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης."Εκείνο που σήμερα πρέπει κυρίως να διεκδικήσουμε είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων μας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανέστης.

Νωρίτερα στις 10 είχε πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο οποίο συμμετείχε και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Οι ομιλητές έκαναν λόγο για την ανάγκη συντονισμού των σωματείων "ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα της λαϊκής εργατικής οικογένειας" και κατηγόρησαν τόσο την κυβέρνηση όσο και τον "κρατικό συνδικαλισμό".

Χωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν ηΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεμονωμένα σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top