Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σας τελειώνει η μπαταρία του κινητού σας; Σύντομα θα το φορτίζετε... φωνάζοντας


Πλέον το να φωνάζετε ενώ μιλάτε στο κινητό σας τηλέφωνο εκτός από το να σας κοιτάνε οι γύρω σας περίεργα, θα έχει και τα οφέλη του. Επιστήμονες στη Νότια Κορέα βρίσκονται κοντά στην τελειοποίηση ενός gadget που φορτίζει το κινητό σας τηλέφωνο με το να ακούει τη φωνή σας.

Πώς γίνεται αυτό; Μετατρέποντας την ενέργεια της φωνής σας (ήχο) σε ηλεκτρική ενέργεια. Δυνατότερη φωνή, γρηγορότερη φόρτιση.

Ο Dr Sang-Woo Kim, του πανεπιστημίου Sungkyunkwan στη Νότια Κορέα, δήλωσε ότι όπως στα ηχεία μετατρέπονται τα ηλεκτρικά σήματα σε ήχο, ο ήχος θα μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια, με την ανάποδη διαδικασία. "Οι ήχοι που υπάρχουν στην καθημερινή μας ζωή περνάνε απαρατήρητοι και δεν αξιοποιούνται ως πηγή. Αυτό μας παρακίνησε να ερευνήσουμε πάνω στη μετατροπή της ομιλίας, της μουσικής και της φασαρίας σε ηλεκτρική ενέργεια" πρόσθεσε επίσης.

Οι συσκευές που έχουν κατασκευαστεί έως τώρα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν ήχους 100 decibels (που ισοδυναμούν για παράδειγμα με τους χαρακτηριστικούς καθημερινούς ήχους αυτοκινήτων στους δρόμους) σε ηλεκτρική ενέργεια, της οποίας όμως το μέγεθος προς το παρόν δεν είναι ικανό να φορτίσει μία ηλεκτρική συσκευή. Σύμφωνα με τους ερευνητές πάντως, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο καθώς με αλλαγές στα υλικά των καλωδίων, η ενέργεια που μετατρέπεται θα αυξηθεί.

Εντάξει, αν θέλετε τη γνώμη μου πρόκειται για την πιο χρήσιμη και συγχρόνως πιο εκνευριστική εφεύρεση που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια! Ειδικά το "Δυνατότερη φωνή, γρηγορότερη φόρτιση" με τρομάζει αρκετά. Εσείς τι λέτε; 



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top