Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Γαλλία: Βρήκαν οικογένεια θαμμένη στον κήπο του σπιτιού της

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011Θαμμένα στον κήπο του σπιτιού τους, με τραύματα από πυροβόλο όπλο, βρέθηκαν πέντε από τα έξι μέλη μίας οικογένειας που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς από τις αρχές του μήνα στη Ναντ της Γαλλίας. 

Από τις 4 Απριλίου τα μέλη της οικογένειας δεν είχαν δώσει κανένα σημείο ζωής. Ο πατέρας Ξαβιέ, 50 ετών, επικεφαλής μιας μικρής εταιρείας στο Πορνίκ, η μητέρα Ανιέρ, 49 ετών, διευθύντρια σε ένα καθολικό σχολείο, και τα τέσσερα παιδιά τους, Τομάς 21, Αρτίρ 18, Αν 16 και Μπενουά 13 ετών, άφησαν πίσω τους μόνο ενδείξεις ότι ετοιμάζονταν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. 
Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την εξαφάνιση της οικογένειας, που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. 
Στον ίδιο τάφο
Το σπίτι, σε μια λεωφόρο στο κέντρο της Νάντ, ερευνήθηκε σχολαστικά μέσα και έξω, αλλά μόλις χθες, βρέθηκαν θαμμένα στον κήπο οι σοροί των πέντε μελών της οικογένειας: της μητέρας και των τεσσάρων παιδιών της.
Τα πέντε θύματα βρέθηκαν θαμμένα στον ίδιο τάφο. Οι ιατροδικαστές θα τα εξετάσουν, προκειμένου να αποφανθούν για τα ακριβή αίτια του θανάτου τους. 
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ξαβιέ Ρονσέν, όλοι τους έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο. 
Ο πατέρας της οικογένειας, Ξαβιέ Ντιπόν ντε Λιγκονέ, που ήταν εμπορικός αντιπρόσωπος, αλλά τον τελευταίο καιρό δήλωνε «κατάσκοπος», έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από την αστυνομία.
Ένας γείτονας της οικογένειας είπε ότι τον είδε για τελευταία φορά πριν από δύο εβδομάδες να βάζει «μεγάλους σάκους στο αυτοκίνητό του». 
Μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος βίας στο σπίτι. Αντιθέτως, όλα έδειχναν ότι η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα.

Στο γραμματοκιβώτιο υπήρχε μια κάρτα με τη φράση: «Οι επιστολές να επιστραφούν στους αποστολείς. Σας ευχαριστούμε».

Μέσα στο σπίτι όλες οι ντουλάπες ήταν άδειες. Πριν από 15 ημέρες, το ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούσαν τα δύο μικρότερα παιδιά έλαβε μια επιστολή στην οποία αναφερόταν ότι για επαγγελματικούς λόγους όλη η οικογένεια θα συνόδευε τον πατέρα στην Αυστραλία.

Μάλιστα ο αποστολές είχε εσωκλείσει και μια επιταγή με την οποία εξοφλούσε τα δίδακτρα για το υπόλοιπο του σχολικού έτους.Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top