Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αυξάνονται τα στρατόπεδα εργασίας στη Βόρειο Κορέα (vid)


Περισσότερα από 200.000 άτομα κρατούνται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες σε στρατόπεδα εργασίας στη Βόρειο Κορέα, όπου μία εργάσιμη ημέρα διαρκεί από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το βράδυ. Κρατούμενοι παρακολουθούν εκτελέσεις συγκρατουμένων τους, τρέφονται με ποντίκια και συχνά υποβάλλονται σε βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση, προτού περάσουν από “ιδεολογική επανεκπαίδευση”...


Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (04/05), τα στρατόπεδα εργασίας στη Βόρειο Κορέα έχουν αυξηθεί σε αριθμό, σε σχέση με όσα υπήρχαν το 2001, όπως φαίνεται από τη σύγκριση των δορυφορικών φωτογραφιών, των δύο περιόδων.
Στο στρατόπεδο του Κουανλίσο15.000 άνθρωποι κρατούνται διότι θεωρούνται ένοχοι, χωρίς αποδείξεις, ή διότι κάποιος συγγενής τους βρίσκεται επίσης στη φυλακή. 
“Εάν δεν αποστηθίζαμε τις δέκα ηθικές αρχές, δεν παίρναμε άδεια να κοιμηθούμε. Μια εργάσιμη ημέρα ξεκινά στις 4 το πρωί και τελειώνει στις 8 το βράδυ. Ακολουθεί μία δίωρη ιδεολογική επανεκπαίδευση”, δήλωσε κρατούμενος στο στρατόπεδο του Γιοντόκ,στην επαρχία του Νότιου Χαμκιόνγκ,από το 2000 ως το 2003.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μόνο όσοι είχαν τελειώσει τις υποχρεώσεις τους είχαν δικαίωμα για ένα μπολ με 200 γραμμάρια χυλό καλαμποκιού, ενώ άλλοι για να επιβιώσουν έτρωγαν ποντίκια ή σπόρους, που έβρισκαν σε ακαθαρσίες ζώων.
Στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας του Γιοντόκ, οι αρχές των στρατοπέδων χρησιμοποιούν “κελιά βασανιστηρίων”, μικρά δωμάτια όπου ο κρατούμενος δεν μπορεί να ξαπλώσει ή να σταθεί όρθιος.
Εκεί, σύμφωνα με μαρτυρίες πρώην κρατουμένου, το 40% των κρατουμένων πέθανε από πείνα την περίοδο μεταξύ 1999 και 2001.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top