Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Με aids η καμαριέρα του Στρος Καν;

Με AIDS η καμαριέρα του Στρος Καν;

Εκτός από την πολυετή φυλάκιση ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν πρέπει να ανησυχεί και για κάτι άλλο πιο σημαντικό που αφορά την υγεία του, καθώς η καμαριέρα έχει νοικιάσει διαμέρισμα για φορείς του AIDS (Vid)

Το βίντεο εδώ : http://www.dailymotion.com/video/xir...ews#from=embed


Μαρίνα Χατζηδημητρίου 

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της New York Post, η καμαριέρα από το Μπρονξ ζει σε ένα διαμέρισμα το οποίο έχει ενοικιαστεί αποκλειστικά για ενηλίκους που είναι φορείς του ιού HIV.

Στο διαμέρισμα του τέταρτου ορόφου ζει μαζί με την 15χρονη κόρη της από τον Ιανουάριο ενώ πριν έμενε σε ένα άλλο διαμέρισμα πλησίον την Κοινότητας για AIDS του Χάρλεμ. Μια ανώνυμη πηγή, ωστόσο, υποστηρίζει ότι έχει μετακομίσει από το 2008 σε αυτό το διαμέρισμα.

Αν και η εφημερίδα αναφέρει πως δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει εάν όντως η γυναίκα είναι φορέας του AIDS λόγω του ιατρικού απορρήτου, το μεσιτικό γραφείο υποστηρίζει δε ότι παρέχει διαμερίσματα μόνο σε άτομα που είναι θετικοί στον ιό του HIV ή πάσχουν από AIDS.

Σύμφωνα και με εργαζόμενο της εν λόγω Κοινότητας, πρέπει τουλάχιστον ένα άτομο στην οικογένεια να είναι φορέας ενώ δεν υπάρχει η πιθανότητα ενός υγιούς ενηλίκου με παιδί που να πάσχει από τον ιό.

'Το διαμέρισμα αυτό δεν έχει ενοικιαστεί υπό το όνομά της. Η Κοινότητα τοποθετεί θα λέγαμε τους ενοίκους στο κτήριο", εξήγησε ένας εργαζόμενος του μεσιτικού γραφείου.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα κατηγόρησε τον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ ότι την ανάγκασε να προβεί σε στοματικό έρωτα δύο φορές και μετά προσπάθησε να τη βιάσει ενώ μπήκε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείου Sofitel για να καθαρίσει.

Μάλιστα είπε στις αρχές ότι έφτυσε το σπέρμα του στο πάτωμα όπου και οι αρχές πήραν δείγμα για το τεστ DNA.

Σύμφωνα με τα Ομοσπονδιακά Κέντρα Πρόληψης του AIDS "είναι πιθανό για κάποιον να μολυνθεί με τον ιό του HIV μέσω του στοματικού έρωτα".

Οι δικηγόροι του Στρος Καν αρνήθηκαν ωστόσο να σχολιάσουν το οτιδήποτε χθες βράδυ.

Ο Στρος Καν οδηγήθηκε στις φυλακές της νήσου Ράικερς ενώ τέθηκε υπό επίβλεψη για να αποφευχθεί ενδεχόμενη απόπειρα αυτοκτονίας του και για αυτόν τον λόγο του έδωσαν να φορά παπούτσια χωρίς κορδόνια και μια συσκευή για να ακούν την αναπνοή του.

Μπορεί να περάσουν και έξι μήνες μέχρι να γίνει η δίκη

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, μπορεί να χρειαστεί να περιμένει ακόμη και περισσότερο από έξι μήνες για να δικαστεί με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού μίας καμαριέρας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με νομικούς.

Αν ο Στρος-Καν καταλήξει σε συμβιβασμό με τις εισαγγελικές αρχές δηλώνοντας ένοχος σε κάποια από τις κατηγορίες, η επόμενη προγραμματισμένη κίνησή του θα είναι να εμφανιστεί την Παρασκευή σε Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, το Σώμα των ενόρκων ενδεχομένως να του απαγγείλει τότε επίσημα κατηγορίες.

Οι συνήγοροί του πιθανόν να επιχειρούν να διαπραγματευτούν με τους εισαγγελείς την αποφυλάκισή του με εγγύηση, την οποία η δικαστής Μελίσα Τζάκσον αρνήθηκε την Δευτέρα όταν ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με τους νομικούς αναλυτές.

Ένα πιθανό σενάριο είναι οι εισαγγελείς να συμφωνήσουν στην καταβολή εγγύησης αν χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξασφαλίσουν την απαγγελία κατηγοριών από το Σώμα των ενόρκων, κάτι με το οποίο θα έπρεπε να συμφωνήσει και η υπεράσπιση. Μετά την απαγγελία επισήμως κατηγοριών, η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανώτερο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Στρος-Καν στη συνέχεια θα δηλώσει ενώπιόν του αθώος ή ένοχος. Ο συνήγορός του έχει πει ότι θα δηλώσει αθώος.

Θα περάσουν τότε πολλοί μήνες μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, να υποβάλουν και οι δύο πλευρές προκαταρκτικές ενστάσεις, να προετοιμάσουν την υπόθεσή τους κι αν δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τότε να συνεχίσουν να πιέζουν για την εξασφάλιση της εγγύησης.

Παρότι την Δευτέρα το δικαστήριο αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης για τον Στρος-Καν, ορισμένοι ποινικολόγοι προβλέπουν ότι στο τέλος οι συνήγοροί του θα καταφέρουν να την εξασφαλίσουν.

"Δεν θεωρώ ότι είναι από τις υποθέσεις που δεν θα καταβληθεί εγγύηση," λέει ο Ζεράρ Λεφκούρ, ποινικολόγος, που έχει αναλάβει πελάτες όπως η ένοπλη οργάνωση Μαύροι Πάνθηρες και ο κτηματομεσίτης μεγιστάνας Χάρι Χέλμσλι. Ο Λεφκούρ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση Στρος-Καν. Μία συμφωνία για αποφυλάκιση με καταβολή εγγύησης ενδέχεται να περιλαμβάνει την παρουσία φρουρών ασφαλείας, την ηλεκτρονική παρακολούθηση, τον κατ' οίκον περιορισμό ή και τα τρία μαζί, πρόσθεσε ο Λεφκούρ.

Εκτός από τη διαπραγμάτευση με τους εισαγγελείς ή την εκ νέου υποβολή αιτήματος για καταβολή εγγύησης πριν από τη δίκη, οι συνήγοροι του Στρος-Καν ενδέχεται να επιλέξουν μία τρίτη επιλογή, την άσκηση έφεσης επί της απόφασης της Τζάκσον.

"Γενικώς, δεν είναι λογικό να μην επιτρέψεις την καταβολή εγγύησης για κάποιον που αντιμετωπίζει αυτές τις κατηγορίες και έχει σημαντικό ποσό να διαθέσει," λέει ο Ρίτσαρντ Ουίλστατερ, πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και προσθέτει ότι "είναι σχεδόν αναπόφευκτο να οριστεί εγγύηση".



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top