Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Άστατος ο καιρός την Τετάρτη (18/05)


Μπορεί να φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του και ο Μάιος, ωστόσο την Τετάρτη (18/05) ο καιρόςείναι άστατος, με νεφώσεις και σποραδικές βροχές να σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ διαστήματα ηλιοφάνειας, νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, και τοπικές βροχές προβλέπονται τις επόμενες μέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.


Εν τω μεταξύ, σημαντικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, που έπεσε το απόγευμα της Τρίτης (17/05) σε περιοχές, στην Αριδαία Πέλλας. 
Το χαλάζι και η ισχυρή βροχόπτωση έπληξαν τα δημοτικά διαμερίσματαΛουτράκι, Όρμα και Λυκόστομο, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια, οχήματα, κιόσκια καταστημάτων και πολλές άλλες εγκαταστάσεις.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη (18/05), προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.



Για την Πέμπτη (19/05), προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στη δυτική - κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και σε ορεινές περιοχές θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα πάντως, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή (20/05), γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός  και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. 



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top