Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Το +1 του Google Chrome αποκαλύφθηκε καταλάθος (;) μέσα από τις νέες διαφημίσεις της εταιρείας


Αν δεν έχετε δει τις νέες διαφημίσεις της Google για τις οποίες σας ενημερώσαμε το πρωί, σας συστήνω να τις δείτε. Έχουν το ενδιαφέρον τους.
Σε διάφορα σημεία του βίντεο με την μικρή Sophie, κατά την χρήση τουChrome αποκαλύπτεται ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει: το γνωστό πλέον +1 της Google υπάρχει σαν κουμπί στο νέο Chrome. Για να το δείτε καλύτερα μεταπηδήστε στο χρονικό σημείο 0:51. Εμφανίζεται στο κέντρο ακριβώς, δίπλα από το κουμπί Picasa.

Το αστείο, κατά τη γνώμη μας, της υπόθεσης είναι ότι η Google παρουσίασε αυτό το βίντεο σε εκατομμύρια θεατές μέσω της τηλεόρασης ως μέρος της προώθησης του Chrome. Έτσι, η Google διέρρευσε καταλάθος, μάλλον, το νέο της χαρακτηριστικό σε εκατομμύρια ανθρώπους, ή τουλάχιστον σε αυτούς που είναιπαρατηρητικοί.

Τι κάνει λοιπόν αυτό το +1; Δύσκολο να πούμε αφού στο βίντεο δεν φαίνεται κάτι. Αλλά μπορεί κανείς να υποθέσει ότι είναι ένας απλός τρόπος για να κάνετε "Like" ένα site που έχετε επισκεφτεί. Η Google παρουσίασε επίσημα πριν από ένα περίπου μήνα το κουμπί +1 ως ένα τρόπο για να μοιραστείτε αποτελέσματα της Αναζήτησης Google με τους φίλους σας καθώς επίσης και να βοηθήσετε τη Google να βαθμολογήσει τα αποτελέσματα αυτά με βάσει τις δικές σας προτιμήσεις.
Όπως και να 'χει, το +1 έρχεται στο Chrome και η Google μας ενημέρωσε γι' αυτό, είτε από μια έξυπνη κίνηση με την διαφήμισή της, είτε καταλάθος μπροστά στοαμερικάνικο κοινό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top