Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Μετά τα 40 κάνουν πλέον παιδιά οι Ελληνίδες





Η οικονομική στενότητα που δημιουργεί στα περισσότερα ζευγάρια η ύφεση, υποχρεώνει ολοένα και περισσότερες Ελληνίδες να διστάζουν να αποκτήσουν παιδί και να μεταθέτουν την τεκνοποίηση για μετά τα σαράντα χρόνια τους, γεγονός που...
αναμένεται να επιδεινώσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και να οδηγήσει σε πλήρη αναστροφή της ηλικιακής πυραμίδας.

Τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι θα καταντήσουμε έθνος υπερηλίκων κάνουν οι ειδικοί, με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, επισημαίνοντας πως η μητρότητα περνά δύσκολες ώρες στην εποχή μας, ενώ η απόκτηση μεγάλης οικογένειας καθίσταται πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αναγκαστικά λοιπόν, ακόμα και αν θα ήθελαν να αποκτήσουν πολλά παιδιά, τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν μόνο ένα, και αυτό σε προχωρημένη ηλικία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής».

Το να αποκτήσει σήμερα μια γυναίκα πάνω από ένα παιδί δεν είναι εύκολη υπόθεση και για τις περισσότερες εργαζόμενες γυναίκες φαντάζει λίγο πολύ σαν…mission impossible.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αργυρώ Λαγούδη, επιχειρηματίας και μητέρα δύο μικρών παιδιών: «Οι γυναίκες που μεγαλώνουν δύο παιδιά στην εποχή μας είναι ηρωίδες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top