Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΗΠΑ: Ξύπνησε από επέμβαση με... βρετανική προφορά (vid)


Μέχρι να μπει στο χειρουργείο για επέμβαση στο στόμα, είχε την “παραδοσιακή” προφορά, που έχει κάθε Αμερικανίδα. Όταν ξύπνησε όμως από τη νάρκωση, η Κάρεν Μπάτλερ από το Όρεγκον των ΗΠΑ, είχε λίγο πιο... ευρωπαϊκό αέρα, αφού είχε αποκτήσει κάτι μεταξύ βρετανικής και ιρλανδικής προφοράς.

Το πρώτο διάστημα μετά την επέμβαση, η Μπάτλερ πίστευε, πως η αλλαγή τόσο στον τόνο, όσο και στη χροιά της φωνής της, οφειλόταν στο πρήξιμο, που της είχε προκληθεί από την επέμβαση.
Δεκαοχτώ μήνες μετά όμως, εξακολουθούσε να μιλά... βρετανικά.
“Σύνδρομο ξένης προφοράς”... Έτσι αποκάλεσαν οι γιατροί τη διαταραχή της, που είθισται να προκαλείται σε ασθενείς, που έχουν περάσει εγκεφαλικά επεισόδια ή άλλες βλάβες στον εγκέφαλο και δεν είναι πολλοί στον κόσμο.
“Ξυπνάς και όσοι γνωρίζεις, κάνουν πλάκα με τη νέα σου φωνή”, λέει με παράπονο, ενώ ο σύζυγός της διασκεδάζει με το “κουσούρι” της, “περισσότερο από ό,τι με οτιδήποτε άλλο”, όπως και ο ίδιος παραδέχεται.
“Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την εγχείρηση είχε έρθει η αδελφή της για επίσκεψη. Καθίσαμε να πιούμε μπίρες και βρίσκαμε λέξεις για να δούμε αν μπορεί να τις πει η Κάρεν και πως τις έλεγε. Όλο το Σαββατοκύριακο το περάσαμε έτσι”, είπε ο ίδιος.


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top