Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Νέα εποχή «σκληρής» λογοκρισίας στο Διαδίκτυο στην Τουρκία.




Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 22 Αυγούστου στην Τουρκία, θα υφίστανται πλέον οι χρήστες του διαδικτύου αυστηρό έλεγχο, πράγμα που μερικοί καταλήγουν να το χαρακτηρίζουν ώς «το τέλος της εποχής του Ίντερνετ στην Τουρκία».

Συγκεκριμένα, θα θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική υιοθέτηση και χρησιμοποίηση ενός από τα τέσσερα διαθέσιμα φίλτρα που θα δημιουργηθούν. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν ταοικογενειακόπαιδικόεσωτερικό και κανονικό φίλτρο. Αρχικά το Οικογενειακό το οποίο θα εμποδίζει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που έχουν επισημανθεί και περιληφθεί στην μαύρη λίστα. 

Το παιδικό φίλτρο που θα επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες που κατά την κρίση της αρμόδιας υπηρεσίας είναι κατάλληλες για τα παιδιά. Το εσωτερικό που θα επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες Τουρκικές, που βρίσκονται δηλαδή εντός Τουρκίας, ενώ το Κανονικό θα εμποδίζει την πρόσβαση σε απαγορευμένες ιστοσελίδες.

Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως, είναι το γεγονός ότι η προσπάθεια παραβίασης ή παράκαμψης των υφιστάμενων φίλτρων θα συνιστά ποινικό αδίκημα και ώς εκ τούτου θα τιμωρείται από τον νόμο. Αν και μέχρι τώρα, μέσω μιας αλλαγής του DNS γινόταν επιτρεπτή η πρόσβαση στο απαγορευμένο YouTube, από τις 22 Αυγούστου κάτι τέτοιο δεν θα είναι επιτρεπτό. Αν και μέχρι τώρα τα φίλτρα ήταν προαιρετικά πλέον θα γίνουν υποχρεωτικά και επιβεβλημένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top