Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Μποϊκοτάζ της Σουηδίας στην Ελλάδα για το email του βιασμού


Διπλωματικός “πόλεμος” παραλίγο να ξεσπούσε, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σουηδία, καθώς ένας εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, έλαβε σουηδικό email διαμαρτυρίας στο οποίο καταδικαζόταν η μη άσκηση δίωξης εις βάρος Έλληνα στη Σάμο, μετά από καταγγελία Σουήδης ότι βιάστηκε το καλοκαίρι του 2009 και στη συνέχεια αυτός θεώρησε πρέπον να κατηγορήσει τις Σουηδές τουρίστριες για προκλητική συμπεριφορά!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, στις 13 Απριλίου ο Jan Tordsson, έστειλεemail προς την ελληνική πρεσβεία στηΣτοκχόλμη, διαμαρτυρόμενος για τη μη άσκηση δίωξης σε Έλληνα στηΣάμο, ο οποίος κατηγορήθηκε απόΣουήδη τουρίστρια για βιασμό.

Στο email απάντησε ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας με έναν τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξωφρενικός, καθώς ανέφερε ότι οι Σουηδοί θα πρέπει να ντρέπονται για τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι γυναίκες τους στο εξωτερικό!

Επίσης επικαλείται την υπόθεση Ασάνζ και τη μαρτυρία οδηγού ταξί ώστε να υποστηρίξει ότι οι Σουηδές, υποβάλλουν συνεχώς μηνύσεις για δήθεν βιασμούς για να εισπράττουν αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εμπορικός ακόλουθος, αφήνει να εννοηθεί ότι η χρονική συγκυρία της καταγγελίας είναι ύποπτη και το αποδίδει στην προσπάθεια Σουηδών τουριστικών πρακτόρων να πλήξουν την Ελλάδα και να στείλουν τουρίστες στην Τουρκία.

Τέλος απαιτεί περισσότερη ευγένεια από τον Σουηδό πολίτη, που έστειλε μήνυμα στην πρεσβεία.

Ο Jan Tordsson, γνωστοποίησε το περιεχόμενο των επιστολών σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού TV4, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει διαστάσεις.

Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα το ίδιο κανάλι είχε παρουσιάσει ρεπορτάζ σχετικά με την καταγγελία της50χρονης, η οποία είχε δηλώσει ότι βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι όταν εξετάστηκε σε νοσοκομείο στη Σουηδία, διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και τραυματισμούς στην κοιλιακή χώρα.

Μποϊκοτάζ της Ελλάδας από τη Σουηδία


Όπως ήταν αναμενόμενο, αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσίευση του email, καθώς μετά την δημοσίευση των επιστολών, η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας στις 24 Απριλίου, κάλεσε σε μποϊκοτάζ κατά της Ελλάδας, ενώ ήδη παρατηρείται μείωση στις κρατήσεις.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον εμπορικό ακόλουθο στην Αθήνα, ενώ η πρέσβειρα τηςΕλλάδας στη Σουηδία υποστήριξε ότι ο διπλωματικός υπάλληλος εξέφραζε προσωπικές του απόψεις.Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top