Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Φανατικός καπνιστής...ένας ουρακοτάγκος!


Μια ανθρώπινη συνήθεια έχει ένας ουρακοτάγκος ζωολογικού κήπου στη Μαλαισία ο οποίος κάνει... το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες! Ο "εθισμός" του όμως αυτός θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο.

O ουρακοτάγκος αυτός, γένους θηλυκού και 25 ετών, αποτελεί τη μασκότ του ζωολογικού κήπου τηςΜαλαισίας αφού όσοι περνούν μπροστά από το κλουβί του, μπορούν να του δώσουν ένα τσιγαράκι, το οποίο θα καπνίσει με μεγάλη ευχαρίστηση.Ο “επιρρεπής” ουρακοτάγκος που ακούει στο όνομα Σίρλεη, δεν αρκείται μόνο στο κάπνισμα: Μασά αιχμηρά μεταλλικά κουτιά από αναψυκτικά και άλλα σκουπίδια που πετούν οι επισκέπτες στο κλουβί της, προκειμένου να τη δουν να τα τρώει.
Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου έχουν αναρτήσει σήματα ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά αυτό το μέτρο έχει κάνει ελάχιστους να σταματήσουν αυτή τη θλιβερή συνήθεια.
Όσο αστείο και να φαίνεται με μια πρώτη ανάγνωση, αν αναλογιστεί κανείς πιο βαθιά θα δει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ αστείο τελικά. Ο ουρακοτάγκος είναι εθισμένος στο κάπνισμα το οποίο προφανώς δεν “ανακάλυψε” μόνος του. Επιπλέον, παρά την ακμάζουσα οικονομία της Μαλαισίας, οι περισσότεροι ζωολογικοί της κήποι φυλάσσουν τα ζώα κάτω από πραγματικά άσχημες συνθήκες, σύμφωνα με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Νature Alert και τη βρετανική ιστοσελίδα Mirror.

Οι κροκόδειλοι δεν έχουν νερό να βουτήξουν, ενώ τα λιοντάρια και οι τίγρεις είναι παγιδευμένα σε κλουβιά που χωράνε μετά βίας να μετακινηθούν.

Kανείς δε γνωρίζει πότε και πώς ακριβώς προέκυψε αυτή η κακή συνήθεια, αλλά όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο ουρακοτάγκος έχει φτάσει στο σημείο να είναι και... επιλεκτικός με τις μάρκες που καπνίζει.



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top