Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Τέλος οι διαφημίσεις iAds σε παιδικές εφαρμογές


Κι ενώ η ημέρα ήταν αφιερωμένη στη Google και τις ανακοινώσεις της, σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, η Apple αποφάσισε να σταματήσει να εμφανίζει διαφημίσεις iAds σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από παιδιά. Ο λόγος για αυτό; Οι διαφημιζόμενοι προτιμούν οι διαφημίσεις τους να μην εμφανίζονται σε αυτές τις εφαρμογές, επειδή δεν βρίσκονται στο "target group" τους.
Αυτό φυσικά, έχει προκαλέσει την μείωση εσόδων των προγραμματιστών και εξαιτίας αυτού, αναγκάστηκαν να στραφούν στην εναλλακτική υπηρεσία διαφημίσεων, την AdMob από την Google. Ωστόσο οι διαφημίσεις της υπηρεσίας αυτής είναι μικρότερες σε αξία σε σχέση με τα iAds.
Ένας προγραμματιστής που άλλαξε υπηρεσία διαφημίσεων είναι ο Mike Zornek, ο οποίος κατασκεύασε το "Dex", ένα παιχνίδι σχεδιασμένο για παιδιά. Ο Zornek δήλωσε ότι η Apple θα πρέπει να στοχοποιήσει τις διαφημίσεις της καλύτερα. "Θα ήθελα πάρα πολύ να δω διαφημίσεις που είναι κατάλληλες για παιδιά στο Dex. Είναι κρίμα που δεν έχουν την λειτουργικότητα να το εφαρμόσουν. Ωστόσο, κάτι περίεργο συμβαίνει με τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή η αλλαγή πολιτικής", ήταν τα λόγια του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top